TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı Karaağaç’ta

0
567

Arsuz Kaymakamı Musa Sarı ve Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Sineklerle Mücadelede Bitkisel Çözümleri İzlediler

Geçtiğimiz gün Arsuz ilçesine bağlı ‘Karaağaç Akdeniz Orta Okulu’ bölgemizde eşine ender rastlanan bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Arsuz Kaymakamı Musa Sarı ve Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha Karaağaç Akdeniz Orta Okulu Müdürü Levent Palta Proje Koordinatörü Ahmet Ekenel ve Okul Aile Birliği Başkanı Leyla Sakaroğlu birlikteliğiyle öğrenci velileri ve kalabalık halk topluluğu bu bölgemizde ilk defa yapılan bilim fuarını ilgi ile izlediler.

Fuar öncesi öğrenci velileri ile tezlerini hazırlayan öğrenciler gece ve gündüz doğada serbestçe dolaşan haşereleri toplayarak ağzı tel kafesle kapalı kutulara toplanan sinekleri yaptıkları bilimsel gösterilerle misafirlere tanıttılar. Kimyevi ilaçlar yerine doğada bulunan bitkilerden oluşan bazı bitkileri sineksavar olarak kullanıp sineklerle mücadelede başarıyı yakaladılar.

Arsuz Kaymakamı Musa Sarı konuşmasında; “Minik beyinlerin böylesine gelişmiş tezleri bizlere sunmaları toplumumuzu sevindirmiştir. Onlara öncülük edenleri ve öğrencilerimizi kutlarım” dedi. Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha ise; “Bölgemiz sahil kenarında olduğu için kimyevi ilaçlamaları kullanmakta zorlanıyoruz. Öğrencilerimizin bu gibi araştırmaya yönelik bitkisel çabalarını kutluyorum” dedi.

Okul Müdürü Levent Palta yapılan bu organizasyondan çok memnun olduklarını belirterek; “Genç öğrencilerimizin bu başarıları bizleri gururlandırıyor. Okul aile birliğimiz bu konuda bizlere destek oluyor ama okul dışı desteklerin çok yoğun sürmesini arzu ediyor ve öğrencilerimi candan kutluyorum” dedi. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here