Tosyalı Su Ürünleri Kooperatifini Ziyaret Etti

0
126

Cumhur İttifakı Ak Parti İskenderun Belediye Başkan Adayı Fatih Tosyalı, İskenderun MHP İlçe Başkanı Turan Bozkurt ve meclis üyeleri ile birlikte, İskenderun Su Ürünleri Kooperatif Başkanı Yücel Dalgıç ve kooperatife üye olan balıkçılarla bir araya geldi. Tosyalı, balıkçıların sorunlarını bire bir dinledi.

İskenderun Su Ürünleri Kooperatif Başkanı Yücel Dalgıç, ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, gerçekleşen ziyaretten ötürü memnun olduklarını belirterek; “Sorunlarımız çok. Kooperatifimiz şimdiye kadar gelmiş ve geçmiş belediyelerden gerekli desteği almadı. Geceleri ışığımız yok ve etrafımız çöplerle dolu. Kendi imkânlarımızla kooperatifimizi ayakta tutmaya çalışmaktayız” şeklinde konuştu.

Kooperatife üye olan balıkçılar ise; “Bizler zor şartlarda ve kendi mücadelelerimizle zar zor evimizi geçindirmeye çalışıyoruz. İskenderun’da balıkçılık git gide yok oluyor. Teknelerimizle denize açılmaya korkar olduk. Her yoklamada ortaya çıkan eksiklerimize çok yüklü cezalar kesiliyor. Kazancımız yok ki cezalarımızı ödeyelim. Çoğumuzun teknesi ya hacizli ya da satışta ama teknelerimizi alan da çıkmıyor, çok perişanız” diyerek yaşadıkları zorlukları dile getirdiler.

Balıkçıları can kulağıyla dinleyen Başkan Adayı Tosyalı da; “Başta Başkan Yücel beye bizleri ağırladığından dolayı teşekkür ediyorum. Burada sorunlar gerçekten çok büyük. Gözümüzle görüyoruz. Allah kısmet eder İskenderun Belediye Başkanı olursam, hükümetimizin desteğini bu güzel şehre akıtacağım. Yalınız benim seçilmemle de bu iş olmuyor. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı da Cumhur İttifakı ile bağdaşmalı ve meclis üyelerimizle birlikte güçlü şekilde sorunlarımızı çözebilmeliyiz. Şahsımın maddi beklentisi yok. Her yönümle, sizlerin desteğiyle de bu memlekete canla başla hizmet etmek istiyorum” dedi. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here