Tosyalı; “İskenderunlular Yapacaklarımızın Takipçisi Olsun”

0
119

İskenderun Belediye Meclisi Toplandı

İskenderun Belediye Meclisi gündeminde bulunan konuları görüşmek üzere Belediye Başkanı Fatih Tosyalı Başkanlığında toplandı.

Dört maddelik gündem maddelerine geçilmeden önce gündem dışı konuşmalar yapıldı. Meclis toplantısında ilk olarak söz alan CHP Grup Başkan Vekili Ali Mutlu, bir şehit cenazesinde CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırıyı kınadıklarını ifade ederek, bu şekilde saldırılarla ülkemizde kargaşa ve kaos yaratılmasına asla müsaade etmeyeceklerini vurguladı. Kent genelinde zaman zaman kurulan kermeslerin ilçeye renk kattığını ancak daha temiz koşulların sağlanması gerektiğini de kaydeden Mutlu, ayrıca bu kermeslerde el emeği ürünlerin yanı sıra ticari amaçlı ürün satışı yapılarak esnafımızın zor durumda bırakılmasına da müsaade edilmemesi gerektiğini savundu.

Daha sonra söz alan CHP’li Meclis Üyesi Bülent Kırmızıoğlu da, geçtiğimiz hafta içerisinde İstanbul Boğaziçi Üniversitesine konuk olarak gelen Yunanlı yazarın Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’e ‘Şeytan Dostu’ yakıştırması yapmasını protesto ettiklerini ifade ederek, konuyla ilgili gereğinin yapılması hususunda Boğaziçi Üniversitesi rektörünü göreve davet etti.

Konuşmaların ardından CHP Grubu tarafından meclise sunulan yazılı soru önergeleri okundu. Önergelerin birinde kayıt dışı işyerlerinin akıbeti, Suriyelilerin hiçbir kural tanımadan, vergi ödemeden işyeri açmaları ile ilgili belediye yönetimini neler yapacağı sorulurken, diğerin de ise kentimizde yapılan canlı hayvan ithalatının kent halkına yaşattığı sıkıntılarla ilgili neler yapılacağı soruldu.

Önergelere yazılı olarak verileceği belirtilirken, Belediye Başkanı Fatih Tosyalı sözlü olarak da bir yanıt verdi. Göreve başlar başlamaz, kayıt altına alınmayan her işyerinin kayıt altına alınması için gerekli talimatı verdiğini aktaran Başkan Tosyalı, konut veya işyeri olsun kayıt altına alınmayan hiçbir yer bırakmayacaklarını vurguladı ve kanunlar doğrultusunda gerekli yaptırımları uygulayacaklarını söyledi. Canlı hayvan sevkiyatı ile ilgili olarak da önceki gün LİMAK Port Genel Müdürü Gündüz Arısoy ile makamında bir araya geldiğini, gemilerin yaydığı kötü koku ve çevre sağlığı konusunda gerekli yaptırımlara uyulmasını ve daha fazla hassasiyet gösterilmesini istediğini aktardı.

Her şeyden önce toplumsal hassasiyetin büyük önem taşıdığına vurgu yapan Başkan Tosyalı; “İskenderunlu hemşerilerimizi rahatsız edici ortam olmamalı. İskenderunlulara rahat ortam sağlayabilmek için çalışıyoruz. Eksiğimiz olursa söyleyin giderelim. 31 meclis üyesi birlikte çalışacağız, kararları birlikte alacağız, İskenderun’u birlikte yöneteceğiz. 250 bin hemşerim de yapacaklarımızın takipçisi olsun” diye konuştu.

Sorulan bir soru üzerine 5 Temmuz Festivallerinin yeniden yapılmaya başlanacağını kaydeden Başkan Tosyalı, festivalin nasıl olacağı konusunda hep birlikte görüş birliğine varacaklarını kaydetti.

Yapılan gündem dışı konuşmaların ardından gündem maddelerine geçildi.

Belediyemizin 2018 Yılı Kesin Hesabının Meclisce görüşülmesi ile ilgili Mali Hizmetler Müdürlüğü teklifi, plan ve bütçe komisyonuna oy birliği ile gönderildi. Mülkiyeti Belediyemize ait olan Değirmendere mıntıkası 1983 ada 1 nolu parselin üzerinde bulunan bina 03.04.2018 tarih ve 25 sayılı meclis kararı ile bedelsiz olarak 1 yıllığına Doğu Akdeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğüne tahsis edilmiş olup, tahsis süresi bitmiş olduğundan söz konusu yerin bedelsiz olarak 5 yıllığına Doğu Akdeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğüne tahsis edilmesi ile ilgili Emlak İstimlak Müdürlüğü teklifi, 1 yıllığına bedelsiz olarak verilmesine oy çokluğu ile karar verildi.

Sakarya Mahallesinde bulunan 288/12 Sokak olarak kayıtlı olan sokağın adının değiştirilerek Şehit Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir Caddesi adının verilmesi, ayrıca İsmet İnönü Mahallesinde bulunan 710 Sokak olarak kayıtlı olan sokağın adının değiştirilerek Şehit Polis Fethi Sekin Caddesi adının verilmesi ve 6360 Sayılı Kanunun Değişik 7. Maddesinin ‘g’ fıkrası uyarınca Hatay Büyükşehir Belediye Meclisine teklifi için karar alınması ile ilgili Emlak İstimlak Müdürlüğü teklifi, oy birliği kabul edildi.

Belediye Meclisince stratejik planlama çalışmalarında görev almak üzere 3 kişiden oluşacak meclis üyesinin seçilmesi ile ilgili Strateji Geliştirme Müdürlüğü teklifi, sonucunda Mikail Yıldırım, Erdal Keleş ve Seçkin Yıldırımöz oy çokluğu seçildi.

Gündem dışı oy birliği ile meclis gündemine alınan 5 Temmuz Festivali tertip komitesi üyeliğine Halil Aygan, Halil Güneş, İbrahim Yavuz, Murat Fatin Bereketoğlu, Bülent Şimşek, Asuman Sevinç Şanal ve Gül Nalcı oy birliği ile seçildi. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here