Topal; “Türkiye’de Gelir Adaletsizliğini Düzeltmek İçin Ne Yapacaksınız?”

0
107

Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili Serkan Topal; “Türkiye’de Gelir Adaletsizliğini Düzeltmek İçin Ne Yapacaksınız?”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay Milletvekili Serkan Topal, Türkiye’de yoksulluk ve gelir adaletsizliği olduğunu öne sürerek, önlem alınmadığı takdirde bu adaletsizliğin giderek büyüyeceğini savundu.

Konuyu meclis gündemine de taşıyan Milletvekili Topal, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın cevaplaması istemi ile TBMM’ne yazılı soru önergesi verdi.

Türkiye’nin Gelir ve Yaşam koşulları sıralamasında gerek Avrupa ülkeleri arasında gerekse OECD ülkeleri arasında son yıllarda hep alt sıralarda yer aldığını hatırlatan Topal; “Türkiye gelir adaletsizliği sıralamasında da 34 OECD üyesi arasında da yine son sıralarda yer almaktadır.

Bu itibarla; 1-AKP iktidarları (2002-2018) döneminde yoksulluğun bu düzeyde artmasının gerekçeleri nedir? Bunlar hangi ekonomi politikalarınızın sonucudur?

2-Türkiye’de gelir adaletsizliğini düzeltmek için ne gibi önlemler alacaksınız.? 2018 itibariyle Gelir adaletsizliği sıralamasında ülkemizin yeri nedir?

3-Borçlanma ve yoksulluk arasında bir korelasyon var mıdır? Hane halkının borçlanma düzeyi kaç oranındadır?

4-Türkiye’de yoksulluk sınırı Temmuz 2018 itibariyle nedir? Bu sınır altında yaşayan Nüfus sayımız ne kadardır?” şeklinde ifadeler kullandı. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here