Topal; “Türkiye Yönetilmiyor, Savruluyor”

0
126

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay Milletvekili Serkan Topal; “Türkiye Yönetilmiyor, Savruluyor”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay Milletvekili Serkan Topal, geçtiğimiz ay gerçekleşen kongre sonrası oluşan CHP İskenderun İlçe yeni yönetimine hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Ziyarette CHP Arsuz İlçe Başkanı Mahmut Şirin de hazır bulundu.

Ziyarette kısa bir hoş geldiniz konuşması yapan İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu, ziyaretinden ötürü Vekil Topal’a teşekkür etti. Mansuroğlu, önceki gün yaşanan Elazığ depreminden ötürü duyduğu üzüntüyü de dile getirirken, yaşamını yitirenlere Allah’tan rahmet, yaralananlara acil şifalar diledi.

Ziyaretin önceden planlandığını, yeni yönetime hayırlı olsun ve başarı dilemek amacıyla ziyareti gerçekleştirdiklerini kaydeden Milletvekili Serkan Topal ise; “Değerli başkanımıza ve yönetici arkadaşlarımıza hayırlı olsun diliyorum. Bu yönetim son 20 yılın belki de en şanslı yönetimi olacak. İktidarın ilçe yönetimi olacak. Kapı-kapı dolaşmaya devam edeceğiz. Bir önceki seçimde kaç oy aldıysak arttırmak adına ilçe yöneticisi arkadaşlarımızın üzerinde daha büyük bir sorumluluk oldu. Dolayısıyla kendilerine başarılar diliyorum. Biz örgütün emrindeyiz. İskenderun Belediyesine CHP bayrağını mutlaka dikeceğimize inanıyoruz. Yeni yönetim bu yönde çalışmalar yapacak, bizlerde destek vereceğiz” diye konuştu.

Yaşanan depremin acısını derinden hissettiklerini de ifade eden CHP Hatay Milletvekili Topal, şu anki en önemli gündemin acıları sarmak olduğunu ifade ederek ülke gündemine yönelik konuşmadı.

“Biz O Acıyı En Kısa Sürede Nasıl Sararız Onun Derdindeyiz”

Kendisinin de yerel bir televizyon kanalında canlı yayındayken depremi yaşadığını ifade eden Milletvekili Topal; “Son yirmi yılın en şiddetli depremlerinden birini yaşadık. Özellikle merkez üssü Elazığ! Gerçekten çok üzüldük, derinden bunu hissediyoruz. Bizde burada yaşadık. Tüm vatandaşlarımızdan deprem vergisi alınmasına rağmen gördük ki depremlerde biz millete hazır olamıyoruz.

İnşallah böyle bir acıyı bir daha yamayız ama gerçek olan bir şey var, Hatay da maalesef fay hattının içinde yer alıyor. Depremle ilgili tüm halkımızın hazırlıklı olması gerektiğini bir kez daha anlamış olduk. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum, milletimizin başı sağ olsun. Yaralılara da acil şifalar diliyorum. CHP’li Büyükşehir belediyelerimiz, tüm teçhizatlarıyla birlikte Elazığ’dalar, Malatya’dalar, hasar olan her yerdeler.

Her ne kadar bir çok acıyı saramasak da bazı acıları sarmaya çalışıyoruz. CHP olarak da millet olarak da oradayız. Allah bir daha böyle felaketleri ülkemize yaşatmasın diliyorum. Konuşulacak çok şey var ama gündemimizde bir acı var. Biz o acıyı en kısa sürede nasıl sararız onun derdindeyiz. O yüzden diğer konulara girmek istemiyorum” şeklinde konuştu.

Gidişat Kötü…

Bir gazetecinin erken seçim olup olmayacağı sorusuna da yanıt veren Milletvekili Topal; “Ekonomi çökmüş. Birileri suni bir tartışmanın içerisine Kanal İstanbul’u sokarak milletimizi avutmaya çalışıyor.  Bakın çok basit, en son değerleme oranı %22,58 olarak açıkladı devlet kendisi. Ne demek bu? Yani varlıklar %22.58 değer kaybetti demek. Bu yüzden harçlara, trafik cezalarına zam yapıldı. Bir yandan enflasyonu 11.89 olarak açıklıyorlar.

Burada açık ve net bir çelişki var. Hangisi doğru %22,58 mi 11.89 mu? 22.58 ise memura, işçiye, emekliye neden böyle bir zam yapılmıyor? Gidişat kötü, Türkiye yönetilmiyor, savruluyor. Dolayısıyla yeni bir seçimin, yeni bir iktidar değişiminin elzem olduğu açıktır. Yeni bir seçim kararı alınırsa da mantıklıdır. Yönetimin, iktidarın değişmesi gerekiyor. Çünkü mevcut iktidar ülkeyi yönetemiyor. Sadece ekonomide batmadık, eğitimde de, dış politika da battık.

Dış politikada sıfır sorunla başladılar sıfır komşumuz oldu. Yüzyıllardır sıcak denizlere inme emelleriyle çalışan Rusya elini kolunu sallayarak neredeyse Akdeniz’in hâkimi olmak üzere. Biz neredeyiz? Bu konulara çok fazla girmek istemiyorum bu acılı günümüzde” diye konuştu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here