Topal; “Hukuku Herkese Eşit Bir Şekilde Uygulayın”

0
97

CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal; “Hukuku Herkese Eşit Bir Şekilde Uygulayın”

Adalet yürüyüşünün 5. gününde hükümete seslenen Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili Serkan Topal; “Hukuku herkese eşit bir şekilde uygulayın” dedi.

AKP hükümetinin, halkı ‘ileri demokrasi’ söylemleriyle kandırdığını öte yandan OHAL’i sürdürerek asıl darbeyi yaptığını öne süren CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal; “Sayın milletvekilleri, Hükümetin ‘ileri demokrasi’ söylemleriyle başladığı yolculuk, 20 Temmuz’da bindiğimiz OHAL treninde devam ediyor. İkinci Yasama yılının sonuna geldik ve hâlâ demokrasiye ait bir yaşam belirtisi maalesef yok. On bir ayın sonunda on binlerce insan ihraç edildi, on binlercesi açığa alındı, binlercesi tutuklandı. Temel hak ve özgürlükleri için mücadele eden insanlar ya terörist olmakla ya da terör örgütüne destek vermekle itham edilerek derdest edildi.

Eğer bir ülkede toplum adalete olan inancını yitirirse o ülkede hiç kimse kendini güvende hissedemez. Eğer bir ülkede adalet duygusu zedelenirse bir arada yaşama arzusu kaybolur, barış ortamı bozulur ve hoşgörü ortamı maalesef yok olur. Bu yüzden toplumu kutuplaştırmaktan vazgeçin ve hukuku herkese eşit bir şekilde uygulayın” şeklinde konuştu.

 “Bu Millet Size Çocuğunu Bodyguard Yapın Diye Oy Vermedi”

Açıklamasında Katar’a asker gönderilmesi konusuna da değinen Topal; “Türkiye’nin, Katar konusunda, sorunun bir parçası olacak açıklamalardan ve yaklaşımlardan kaçınmasını ısrarla tavsiye etmemize rağmen, iktidar Suriye’de olduğu gibi ülkemizi krizin tarafı hâline getirmeye çalışmıyor mu? Mehmetçik’in Katar’da ne işi var, soruyorum sizlere? Mehmetçik Katar’a güç katar ancak Türk Silahlı Kuvvetlerinin ihvan sevdasına siper olması Türkiye’ye gözyaşından başka bir şey katmaz. Dışişleri Bakanı Sayın Çavuşoğlu ‘Katar’da kuracağımız üssün amacı bütün Körfez ülkelerinin güvenlik ve istikrarına katkı yapmaktır’ diyor. Peki, sormazlar mı adama: Bölgenin güvenliğini kime karşı sağlayacaksınız? Hedef ülke neresidir? Siz, Orta Doğu’nun jandarması mısınız? Bırakın Körfez ülkenin güvenliğini sağlamayı da siz önce Türkiye’nin güvenliğini sağlayın, siz önce kendi vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlayın. Siz daha Batman’ın Kozluk ilçesinde teröristlerin silahlı saldırısında olay yerinden geçerken kurşunların hedefi olan ve hayatını kaybeden öğretmen Aybüke Yalçın’ı koruyamadınız. Bu millet size çoluk çocuğunu bodyguard yapın diye oy vermedi. Bu millet size Katar’ın çölüne Mehmetçik’i gönderin diye oy vermedi. Bu milletin anaları çocuklarını Katar’a, Rakka’ya, Suriye’ye göndermek için doğurmadı. Bu milletin anaları çocuklarını bu millet için, bu bayrak için, bu vatan için, bu devlet için ve Türkiye için büyüttü” diyerek sert konuştu.

FETÖ’yü Uzakta Aramayın

Hükümetin, Fetullah Gülen konusunda da samimi olmadığını savunan Milletvekili Topal; “Geçenlerde -Resmî Gazete’den- içinde Fetullah Gülen’in de olduğu 130 kişinin Türk vatandaşlığından çıkarılacağına dair bir haber okuduk. Sahiden bunun ne anlama geldiğini biliyor musunuz, bilmiyor musunuz? Eğer bunu biliyorsanız ve sonucunun ne olduğunu biliyorsanız durum vahim, eğer bilmiyorsanız, bilmeden bürokrat aracılığıyla bir liste sizin elinize verildiyse bu daha da vahim. O zaman FETÖ’yü uzakta aramayalım, sizlere bu aklı verenden lütfen bir an önce başlayın. Bu eyleminizden Fetullah Gülen’in iadesinin istenmediğiniz açıkça belli oluyor” dedi. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here