Topal; “Hatay, Hükümetiniz İçin Üvey Evlat mı?”

0
147

serkan topal18CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal Hükümete Sordu:

“Hatay, Hükümetiniz İçin Üvey Evlat mı?”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay Milletvekili Serkan Topal, TBMM Genel Kurulu’nda hükümete Hatay’daki hazineye ait tarım arazileri hakkında sorular sordu. CHP’li Vekil Topal Türkiye’de Hazine’ye ait tarım arazilerinin uygun koşullarda kullanıcılarına satıldığını ancak Hatay’ın bu uygulamadan yararlanamadığını belirtti.

Hükümete, öncelikle bunun nedenini soran Milletvekili Topal daha sonra AKP’nin iktidara geldiği 2003 yılından 2015 yılı sonuna kadar geçen sürede devredilen ve özelleştirme yoluyla yerli ve yabancı şirketlere satılan hazine arazisi yüzölçümünün ne olduğunu da sordu.

CHP Hatay Milletvekili Topal yaptığı konuşmada satış yapılan yerli ve yabancı şirketlerin isimlerini de sorarken; “Hatay halkı hükümetiniz için üvey evlat mıdır? Eğer öyle değilse; on yıllarca üzerinde evini yapmış, kirasını ödeyen, vergisini ödeyen yurttaşlarımıza, tıpkı diğerlerine satıldığı gibi, uygun koşullarda bu arazilerin satılmasını talep ediyorum” diyerek konuşmasına devam etti. Topal bu konunun takipçisi olacaklarını da belirterek konuşmasını tamamladı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here