TOKİ’lerde Kura Çekilişi Törenle Yapıldı

0
394

İskenderun Düğünyurdu Mahallesinde Alt Gelir Grubu için inşa ettirilmekte olan 2+1 nitelikli 895 adet konut ve 158 adet 3+1 konut için Halk Bankası şubelerine yapılan başvuruların kura çekilişi dün törenle gerçekleştirildi.

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı’nca yaptırılan konutların kura çekimi törenine İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, TOKİ Finans ve Proje Bölge Müdürü Hasan Hüseyin Çelik, Ak Parti İskenderun İlçe Başkanı Ayhan Bodur, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Sakarya Kapalı Spor salonunda gerçekleşen törende kısa bir konuşma yapan İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, TOKİ’nin İskenderun’a gelmesi için çok yoğun bir gayret gösterdiklerini belirtti. İskenderun’da yeni bir yaşam alanı oluşturduklarını kaydeden Dingil; “Dar gelirlilerin, şehit ailelerinin, engelli vatandaşlarımızın ev sahibi olacak olmasından dolayı çok mutluyuz. Onların bir yuvaya kavuşması bizleri son derece mutlu edecektir. Çok uğraştık. TOKİ projesinin gerçekleşmesinde emeği geçen vekillerimize, bakanlarımıza, hükümetimize, başbakanımıza, Cumhurbaşkanımıza çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Daha sonra söz alan TOKİ Finans ve Proje Bölge Müdürü Hasan Hüseyin Çelik de ilk etap çalışmalarının en kısa bitirileceğini ifade ederek; “TOKİ konutlarımızın yapımı hızla devam ediyor. İlk etap çalışmalarını en kısa sürede tamamlayacağız. Bugün 3+1 konutların hak sahiplerini belirlemek üzere kura çekilişi yapıyoruz. 2+1’lerin kura çekimi de kısa bir süre sonra yapılacak. Ayrıntılı bilgiler TOKİ’nin ve İskenderun Belediyesinin internet adreslerinde yayınlanacak. Hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu. Çelik, İskenderun’da TOKİ’nin yapılmasında İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil’in yoğun bir gayret gösterdiğini de sözlerine ekleyerek Dingil’e çabalarından ötürü teşekkür etti.

Yapılan konuşmaların ardından 3+1 konutlar için 243 kişinin başvurduğu 158 konut için önce şehit aileleri ve engelliler arasında kura çekimi yapıldı ardından kalan daireler ise kura ile sahiplerini buldu. Kuradan ismi çıkarak ev sahibi olmaya hak kazanan vatandaşlar ise TOKİ’nin İskenderun’da yapılmasında emeği geçenlere teşekkür ettiler. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here