TKP İskenderun İlçe Binası Açıldı

0
429

Öztaş; “Türkiye İşçi Sınıfı Türkiye’deki Sömürenlerin Korkulu Rüyası Olacak”

Türkiye Komünist Partisi İskenderun İlçe binası açıldı. Ülke genelinde yeni oluşuma giden TKP il ve ilçelerde de örgütlenmeyi sürdürüyor. Bu doğrultuda TKP İskenderun İlçe Binası TKP Merkez Komisyon Üyesi Özkan Öztaş’ın katılımıyla açıldı.

TKP İskenderun İlçe Başkanı Vasil Koçkazı ve ilçe yönetimi ile partililerin de katılım gösterdiği açılış töreninde ayrıca partiye üye olmak isteyenlerin kayıtları da yapıldı.

Açılışta konuşan Özkan Öztaş, fabrika fabrika, sokak sokak, mahalle mahalle, işçi sınıfının mücadelesini büyüteceklerini ifade ederek, İskenderun’da uzun yıllara dayanan mücadele deneyiminin önümüzdeki süreçte örgütlenmeye katkı sunacağını vurguladı.

Direnen 3. Havalimanı, Flormar ve Cargill işçilerinin mücadelesinin aynı zamanda Türkiye’deki tüm emekçiler için bir kurtuluş reçetesi olduğunu ifade eden Öztaş, TKP’nin emekçilerle bir araya gelerek insanın insana kul edildiği bu düzeni değiştirmek için kavgayı büyüteceğini belirtti.

“İşçilerin mücadelesini, mevzilerini büyütmek, ilerletmek, mümkün mertebe bunu yaparken de ilkelerimizden ödün vermemek” hedefiyle yola çıktıklarını kaydeden Öztaş; “Ne mutlu bize ki bugün burada bu büroyu açarken bu sürekliliği sağlıyoruz. 1920 yılından beri koruduğumuz bu mücadeleyi farklı bir evreye getiriyoruz.

AKP’nin ve gerici iktidarın aslında işçi sınıfına doğru yaptığı saldırılar artık çok açık. Artık bunu laiklikle yapmak zorunda değil, bunu gericilik başlığıyla yapmak zorunda değil, içki yasakları ile, kadına yaptığı aşağılamalarla, çocuğa yaptığı dinci gerici eğitimlerle, yani dolayımlarla yapmak zorunda değil, çok açık bir şekilde emekçilere vuruyor. AKP iktidarı bir barutunu tüketti. Tükettiği barut, tükettiği mevzi aslında kendi meşrutiyeti, kendi inandırıcılığı ve kendi içindeki bütünlüğüdür.

Siyaseten artık emekçilerin de emek gündemini tartıştığı bir süreçteyiz. Yoğun bir krizin içerisindeyiz, bunu hissediyoruz, sömürülüyoruz. Elimize geçen para hiçbir şeye yetmiyor. Her şeyden feragat etmeye çalışıyoruz ki yarını çıkarabilelim. Bütün bu sorunların karşısında bir de Türkiye Komünist Partisi var. Türkiye Komünist Partisi gözünü işçi sınıfını örgütlemeye, işçi sınıfının gücünü ileri çekmeye, işçi sınıfını politik bir güç olarak sahneye çıkarmaya çalışıyor. En büyük hayallerimiz en gerçekçi hedeflerimizdir. İşçi sınıfı elbet bizim emeğimizle sokağa çıkacak. Grevlerle kendini hissettirecek. ‘Yeter artık yaptırdığınız Saraylar’ diye greve gidecek, bindiğiniz uçaklar yeter artık diyerek greve gidecek. Politik bir güç olarak işçi sınıfının devinebilmesi için Türkiye Komünist Partisi varını yoğunu işçileri örgütlemekle planlayarak geçiriyor.

İskenderun’da bu mevzi bizim için bir başlangıç. Hemen akabinde lokaller açmaya çalışacağız. Defne, Antakya, Arsuz var hedeflerimizde. Türkiye Komünist Partisi bir mevziyi büyütmeye çalışıyor. Türkiye Komünist Partisi bugün burada bu başlangıç ile beraber işyeri birimleri kurmak için ve lokaller açmak için yeni bir çalışmaya başlıyor.

Yolumuz çok uzun, çok başındayız ama sıfırdan başlamıyoruz. Kıymetli bir birikim var. En eski ve en genç olan 98 yaşını kutlayan Türkiye Komünist Partisinin sarsılmaz zincirine bir halka daha ekledik bugün İskenderun örgütünün bürosuna açmakla. Türkiye Komünist Partisi Türkiye’de sosyalizmi örgütlemek adına bir cüret gösteriyor bir planlamaya dahil olmaya çalışıyor, bunu hayata geçirmeye çalışıyor. Burası işçi sınıfının okulu olacak, işçi okulları planlayacağız burada. Burada eğitimler planlayacağız, burada işçilerin tamamıyla temasa geçip haklarımızı konuşacağız.

Burası Üniversite öğrencileri için bir aydınlanma ocağı olacak, liseliler için, emekçiler için de benzer bir okul olacak. Bunlar için çalışmalara başlayacağız, sürekli buluşacağız, planlamaları hayata geçireceğiz. Biz burada sokak sokak, fabrika fabrika, atölye atölye, sınıf sınıf, okul okul örgütleneceğiz ve bu ülkede sömürenlerin, nasıl olsa işçi sınıfı bir araya gelemiyor diye rahat davranan patronların gerçekten canını sıkacağız. Türkiye işçi sınıfı Türkiye’deki sömürenlerin korkulu rüyası olacak” şeklinde açıklamalarda bulundu.

TKP İskenderun İlçe Başkanı Vasil Koçkazı da ülkenin zor şartlar altında olduğunu çarenin Türkiye Komünist Partisi olduğunu vurgulayarak; “Halk çaresiz değil, işçiler var, emekçiler var, kadınlar var, gençler var, Türkiye Komünist Partisi var” diye konuştu.

Yeni dönemde Hatay’da yapılacak faaliyetler için çalışmalara koyulan TKP İskenderun İlçe Örgütü üyeleri, benzeri lokalleri açmak için de hazırlıklara başladıklarını, açılan her yeni büronun, açılacak her lokalin emekçiler için bir ev, bir dayanışma mekanı, patronlara karşı kazanılmış bir mevzi olduğunu ifade ettiler.

İskenderun Havuzlu Çarşı’da Boyun Eğme gazetesinin duyurusunu yapan TKP üyeleri, ilçe binasının açılışının ardından partiye yeni üye olan dostlarına ‘hoş geldin’ dedi. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here