TKDK Sektörel Toplantıları Devam Ediyor

0
88

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Hatay İl Koordinatörlüğü’nce düzenlenen kurumun destek verdiği sektörlerin temsilcilerine yönelik bilgilendirme toplantıları devam ediyor. Ağustos ayında yapılan ‘süt işleme ve mandıracılık’  faaliyetlerine dönük gerçekleştirilen toplantının ardından ‘salça üreticileri’  ile sektörel toplantılara devam edildi.

Kurum toplantı salonunda katılım sağlayan üreticilere TKDK’nın salça üretimi başta olmak üzere bina, makine-ekipman yatırımlarına KDV, ÖTV muafiyetli verilen % 65 hibe destekleri anlatıldı. Sektör temsilcilerinin sorularına cevaplar verildi. Söz konusu kırsal kalkınma desteklerinin, hem yeni işletmelerin kurulumu hem de teknoloji transferi yapabilmelerine olanak sağladığı vurgulandı.

TKDK Hatay İl Koordinatörlüğü’nde yapılacak bir sonraki sektör toplantısının meyve – sebze işleme, paketleme ve soğuk hava depoculuğu ile reçel, marmelat ve pekmez üreticileri ile gerçekleştirileceği belirtildi.

Toplantıda ayrıca; “Ayrıntılı bilgi için www.tkdk.gov.tr’ yi ziyaret edebilir, 444 8 535 no’lu hattı arayabilir ya da 0.326 225 12 23 /33 no’lu telefonlardan bilgi alabilirsiniz. Yüz yüze görüşme için İl Koordinatörlüğümüzü ziyaret edebilirsiniz” denildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here