Ticaret Bakanlığı Uzmanlarından Dış Ticaret Bilgilendirme Seminerleri

0
61

20 Mart Çarşamba günü Antakya’da, 21 Mart Perşembe günü Dörtyol’da olmak üzere ilimizde iki oturum gerçekleştirilecek.

Uğur Ateş; “Bu Seminerlerle Firmalarımız Sorularına Gerçek Muhataplarından Cevap Alacak”

Ticaret Bakanlığı, TOBB ve TİM koordinasyonunda, Akdeniz İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği organizasyonu ve ilgili Ticaret ve Sanayi Odaları işbirliği ile Dış Ticaret Bilgilendirme Seminerleri düzenlenecek. Seminerler; 18 Mart 2019 Pazartesi günü Mersin’de, 19 Mart 2019 Salı günü Adana’da, 20 Mart 2019 Çarşamba günü (Hatay) Antakya’da, 21 Mart 2019 Perşembe günü (Hatay) Dörtyol’da ve 22 Mart 2019 Cuma günü Osmaniye’de olmak üzere 5 noktada düzenleniyor.

Rusya St. Petersburg Gıda Sanayi Ürünleri Yerinde Pazar Araştırması, İhracatta Sağlanan Devlet Yardımları, Gümrük Mevzuatı ve Uygulamaları, Bağlayıcı Tarife Bilgisi ve Ön Bilgilendirme konularının Ticaret Bakanlığı Uzmanları tarafından anlatılacağı Dış Ticaret Bilgilendirme Seminerleri Mersin’de AKİB Toplantı Salonu’nda, Adana’da Adana Sanayi Odası Toplantı Salonu’nda, Antakya, Dörtyol ve Osmaniye’de de Ticaret ve Sanayi Odaları Toplantı Salonlarında 12.30-17.30 saatleri arasında düzenlenecek.

Konuyla ilgili açıklama yapan AKİB Koordinatör Başkanı Uğur Ateş; “İhracatçılarımızın en büyük ihtiyacı finansal kaynaktır ve buna rağmen ihracata yönelik devlet yardımları etkin şekilde kullanılmamaktadır, bu biraz eksik bilgiden biraz da yanlış bilgiden kaynaklanıyor. İhracatçımız en önemli sorunu ise gümrüklerde yaşar, bu seminerlere katılan firmalarımız bu konuları bizzat yönetmeliği oluşturan uzmanlardan dinleme ve onlara sorularını yönelterek doğru kişilerden bilgi alma imkanı bulacaklardır. Ayrıca gıda sektöründe olup Rusya pazarına girmeyi planlayan firmalarımız için de ilk ağızdan bilgiler verilecektir” dedi.

“Dış Ticaret Bilgilendirme Seminerleri” ile ilgili olarak AKİB’in www.akib.org.tr adresli web sayfasından detaylı bilgi alarak programa kayıt yaptırılabilir. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here