“Tesis Hazır Ancak ‘Eksikleri Var’ Bahanesiyle Teslim Alınmıyor!”

0
116

Ak Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, Gazetemizi Ziyaret Etti. İçme Suyu Arıtma Tesisinin Akıbetiyle İlgili Sorumuza da İçtenlikle Cevap Verdi…

Ak Parti Hatay Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Orhan Karasayar, İskenderun İlçe Başkanı Ayhan Bodur ve yönetim kuruluyla birlikte gazetemizi ziyaret etti.

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Rızkullah Terbiyeli, Genel Yayın Yönetmeni Semir Bağırsakçı ve Yazı İşleri Müdürü İlyas Edip Terbiyeli tarafından ağırlanan Milletvekili Karasayar ve beraberindekiler, karşılıklı fikir alıverişinde bulundular.

Milletvekilliği süresince kente kazandırdıkları hizmetler hakkında bilgiler veren Karasayar; “Eksikleri saymakla bitiremiyorduk. Bugün geldiğimiz noktada baktığımızda %90-95’ini çözüme kavuşturduk. Artık daha iyilerini yapalım diyoruz. En büyük sorunumuz elektrikti, 2009’da çözdük. Önceki yıllarda her gün elli kişi arardı kesintilerden ötürü şimdi bu sorun artık yok.

Üniversitemizi de rayına oturttuk. Artık kendi bütçesi geliyor. Önceden Antakya’nın bir parçasıydık. Daha da kaliteli hocalar getirmek için uğraşıyoruz. 6 binanın temelini atacağız, yurdumuz bitmek üzere! Bununla beraber eski Adliye binamızda restorasyon çalışmalarımız hızla devam ediyor. Restorasyonla ilgili yeni bir ödenek çıkarttık.

TOKİ hızlı bir şekilde gidiyor. Binaların maliyet hesapları yapılıyor. Bir ay içinde hesaplanacak. 1,5 ay sonrada talep toplamalar başlayacak. Talepler Ziraat Bankası veya Halk Bank üzerinden yapılacak. Banka netleşmedi henüz. 2+1 talep edecekler 1000 TL, 3+1 talep edecekler 2000 TL yatıracaklar kuraya katılmak için. Kurada isimleri çıkmayanlar paralarını geri alacaklar. TOKİ yaptırmada bizim yukardan hiçbir sıkıntımız olmadı. İskenderun’da tek sıkıntımız yer sıkıntısıydı.

Adliye binamız, emniyet binamız, tapu binamız yani vatandaşımızın hizmet alacağı kamu binalarımızın tümünün standartlarını Avrupa standartlarının üzerine çıkarttık. Yine de söylüyoruz, Ankara’dan getirmemiz gereken ne varsa yeter ki söyleyin orada elimiz güçlü” şeklinde konuştu.

İçme Suyu Arıtma Tesisi Tamamlandı, Teslim Alınmıyor

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Rızkullah Terbiyeli’nin, içme suyu arıtma tesisinin akıbetini sorması üzerine DSİ Bölge Müdürünü arayarak bilgiler alan Milletvekili Karasayar; “Biz yaklaşık 6 yıl uğraştık. Müteahhitlerle çok olumsuzluklar yaşadık ama en son bitti. Büyükşehir olmasaydı İskenderun Belediyesi olarak devralınacaktı. Büyükşehir olunca, içme suyu ve kanalizasyon işleri Büyükşehir’e devredildi.

Adamlar diyor ki, ‘Biz bu işi bitirdik, teslim almıyorlar!’ Büyükşehir de diyor ki ‘Eksiklikler var!’ Eksikliklerin giderilmesi için bölge müdürüyle de valimizle de görüştüm. Bölge Müdürü dedi ki, eksikliklerimiz varsa tamamlarız öyle alsınlar.

Siz bunu iş bittikten sonra şartlı teslim alıyorsunuz, kesin kabul yapmıyorsunuz. Kesin kabul yapana kadar firmanın parasını içerde tutuyorsunuz. Geçici kabulle alıyorsunuz, eksikleri tamamlamazsan burayı teslim almam diyorsun. Sen bunu geçici kabulle al, firma parasını almak için zaten eksikleri tamamlayacaktır. Bunu anlatamıyoruz. Dertleri ne anlamıyoruz. Eksik var diyorlar almıyorlar.

Yazık su boşuna denize akıyor, tesis de kullanılmaya-kullanılmaya zarar görüyor. 80 milyon TL harcandı buraya. En gelişmiş teknolojiyle kuruldu” diyerek buradaki sıkıntının Büyükşehir’in tesisi teslim almamasından kaynaklandığını vurguladı.

Yeni Hastane, Ziraat Bahçesinin Yerine Olmalı!

Ziraat Bahçesi yerine yapılması planlanan hastane ile ilgili de bilgiler veren Milletvekili Karasayar; “Hastane ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Ziraat Bahçesinin yerini Sağlık Bakanlığına devrettirdik. Üst kısmında yaklaşık 100 metrekare bir alanda dünyanın en güzel hastanelerinden birini inşa ettireceğiz. Vatandaşlarımızın kafasını karıştırıyorlar, yeşil alan diye. Oradaki ağaçlar limon ağacı. Limon ağacının da ekonomik ömrü 35 yıl. Buradaki ağaçların ömrü dolmuş. Bu fırsatlar her zaman elimize geçmiyor. Sağlık Bakanımızı getirdim, buraları gezdirdim orası hoşuna gitti.

O bölge vatandaşların tamamının yürüyerek gelip gideceği bir yer, şehrin ortası. Hastane her şeyden önemli, ulaşımı kolay olmalı. Hastaneye yetişmede saniyeler önemli. Orası çok ideal bir yer. Hastanenin projesi çok güzel! Resmiyette 750 yatak ama 1000 yatağa kadar çıkabilecek büyük odalar yapılır.

Gerekirse mevcut hastaneyi de sadece kadın doğum veya çocuk hastanesi yaparız. 300 Milyonluk proje bu. Bizim için şu anda en önemli proje bu. Yukarıda hiçbir sorunumuz yok. Hemen o yerin yan tarafında bir yer daha var. Belediyenin yeri orası! Oraya da ne kadar ağaç gerekiyorsa o kadar ağaç dikeceğiz. Orman Bakanımızdan da sözünü aldım, fidan gönderecek” diyerek, ziraat bahçesinin yerine hastane yapılmasına karşı çıkanlara da göndermelerde bulundu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here