Terzi; “Geleceğin Turizmine Yön Vermeyi Hedefliyoruz”

0
45

Turizm İşbirliği Derneği Başkanı Terzi; “Geleceğin Turizmine Yön Vermeyi Hedefliyoruz”

Bir takım görüşmelerde bulunmak üzere ilimize gelen Turizm İşbirliği Derneği Başkanı Cengiz Terzi, İskenderun’daki tek üyeleri olan Ceyran Travel’i de ziyaret etti. Ceyran Travel İşletmecisi Serkan Ceyran ve ekibi tarafından karşılanan Dernek Başkanı Terzi, gazetemize dernekleri hakkında bilgiler aktardı.

Kısa adı TUR-ID olan derneklerinin, Türkiye ve dünyanın turizm profesyonellerinin bir araya gelerek, projeler ürettiği ve hayata geçirdiği gelişimci bir oluşum olduğunu vurgulayan Terzi; “Burada birlikte düşünmenin, aynı hedefe paylaşarak yürümenin, ülke ve dünya turizmine hep birlikte en iyi şekilde hizmet vermenin şevkiyle çalışmayı hedefliyoruz. Turizm sektörünün ülke ve dünya ekonomisi içindeki öneminin anlaşılması ve gelişmesi için, gerek sosyal medyanın gerekse ülke yöneticilerinin dikkatini çekerek, “TUR-İD Genç Akademi” ile “turizm profesyonellerini” bir araya getiriyoruz. Böylelikle tecrübe ve gençlik dinamizmini buluşturarak yeni fikirler ve projelerle geleceğin turizmine yön vermeyi hedefliyoruz” dedi.

İlk kurulduklarında bir resmiyetlerinin olmadığını, whatsapp grubu üzerinden iş paslaşmaları yaptıklarını ve 6 segmentten arkadaşlarıyla bu yolculuğa başladıklarını kaydeden Terzi; “Pandemi de kapanma sürecinde piyasada kayıplarımız oldu. Kayıpları bir şekilde telafi etmek için ne yapmamız gerektiğini düşünerek resmileştik. Çok kısa bir zamanda 2020 Eylül-Ekim aylarında işi resmiyete döktük. Ciddi reklamlar yaparak kendimizi tanıtıp sayımızı 200’e çıkardık, segment sayısında da yükselttik, 12 segmentten oluştu burası. Sonra kendi aramızda iş paslaşmaları yaparak, ürün alıp vererek bir şekilde pandeminin yaralarını sarmaya başladık ve başarılı da olduk. 2021’den sonra Antalya fuarına katıldık. Oraya katılan üyelerimiz yabancı pazarlarla tanıştılar, iş birliği yaptılar.

Sayımızı yükselttikten sonra kendi aramızda etkinlikler yapmaya başladık, eğitimler verdik zoom üzerinden. Çevreyi bilmeyen arkadaşlarımız vardı, Karadeniz, Akdeniz, GAP bölgelerindeki tedarikçi üyelerimizden o bölgeleri, üyelerimizin o bölgelerden nasıl yararlanabileceklerini anlatmalarını istedik. Onların bilgileri doğrultusunda birlikte iş yapmalarını sağladık. Tedarikçi kendi üyelerimize ürün verdi, ürün alışverişi yaptık, başarılı geçti. 2021’den sonra yavaş yavaş pandeminin etkisi azalmaya başlayınca daha da fazla işlerin içine girdik, daha fazla etkinlik yapmaya başladık. İşbirliği anlamında işleri geliştirdik, yurt dışına da açıldık. İngiltere’de, Yunanistan’da ve Bulgaristan’da üyelerimiz var, Türk menşeli burada ikametgahları var, orada da iş yapıyorlar. Onlara da iş paslaması yaptık” şeklinde konuştu.

İleriki dönemlerde yapmayı planladıkları etkinliklerden de söz eden Terzi; “Dünyanın neresine giderseniz gidin bir şeye ihtiyacınız olduğu zaman biz onları size temin edebiliyoruz. Biz dernek olarak buradaki işlerin hiçbirinden kar payı, komisyon almıyoruz. Üyelerimiz sağ olsunlar para kazandıkları zaman yüreğinden ne geçiyorsa bağış yapıyor derneğimize, resmi hesabımıza gönderiyorlar.

Şubat ayında emit fuarına katılacağız. 11-14 Aralık’ta Kıbrıs infomuz var. Türkiye’de kimsenin yapmadığı bir info’yu gerçekleştiriyoruz. 30’a yakın üyemizi Kıbrıs’a götürüyoruz, Kıbrıs’taki otelleri öğrensinler, bilsinler, onlarla beraber hareket etsinler diye böyle bir şey yaptık.

Uzun vadeli hedeflerimiz de var. Büyük bir festival hazırlığımız olacak dernek yararına. Türkiye’de ilk defa yapılacak bir festival projesi. Kısa zamanda bunu üyelerimize yansıtacağız çok büyük bir şov yapacağız. Buradan gelecek olan geliri resmi hesaba aktarıp başka planlarımız için kullanacağız. Onu yaptıktan sonra yurt dışına açılacağız, Avrupa pazarımız genişleterek üyelerimizin daha fazla kazanç elde etmelerini sağlayacağız” şeklinde açıklamalarda bulundu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here