‘Tekne Çekek Yeri’ Balıkçı Barınağına Yapılacak!

0
96

Emektar Esnafımıza Sürpriz Ziyaret!

İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, beraberinde Belediye Başkanı Fatih Tosyalı olmak üzere, yaklaşık 40 yıldır tekne tamiri işiyle uğraşan emektar Recep ve Şaban Turgay kardeşleri, sanayi sitesindeki işyerinde ziyaret etti.

Tekne tamiri ve yenileme işi ile uğraşan ve bölgemizde türüne az rastlanılır bir meslek dalını devam ettiren Turgay kardeşler ve çevre esnafı ile sohbet ortamında bir araya gelen Kaymakam Yönden, yürütülen çalışmalar hakkında bilgi almasının yanı sıra işlerin gidişatına dair esnaflarla hasbihal etti.

İMEAK İskenderun DTO Meclis Başkanı Adna Yener, İGC Yönetim Kurulu Başkanı Diyap Atar ile Gazetemizin Köşe Yazarlarından Nuri Erdener’in de katıldığı ziyaret programında bölgede eksikliği hissedilen ‘tekne çekek yeri’ ile ilgili talep ve öneriler de konuşuldu.

Köşe yazarı Erdener, konunun detayları hakkında bilgi verirken, Turgay kardeşler ise; “Sevdamız İskenderun’da, büyümek yerine burada işi devam ettirmeye çalışıyoruz. Daha büyük bir alanda bölgeye hitap etmek istiyoruz. Buraya çekek yapılırsa, kıyısı olan birçok şehirden tekneler buraya gelir. Bunun bölgeye de büyük faydası olur” değerlendirmesinde bulundular.

Belediye Başkanı Tosyalı, Turgay kardeşlere sarf ettikleri gayretten ötürü teşekkür ederek; “Çekçek, Balıkçı Barınağına yapılacak. 8 milyon liralık yatırım, daha güzel, daha kapsamlı bir çalışma olacak. O vakit balıkçı esnafımız rahat bir nefes alacak” dedi.

Kaymakam Yönden de; “Barınağı, marina alanı olarak planlıyoruz. Herkesten fikir alıyoruz. Programlı ilerliyoruz. Bu işler bir zaman ister ama güzel şeyler olacak. Bu çalışmaya bakıp da şunu söyleyebilirim ki, Sahil Güvenlik barınak içinde olmayacak. Barınakta teknelerin bakım ve onarımı için her çalışma yapılacak. El emeğini kullanan her zanaatkâr bizim kıymetlimizdir” dedi.

DTO Meclis Başkanı Adnan Yener de, bu işin içinde olduklarını ve işin sonuca ulaşması için ellerinden ne geliyorsa yapacaklarını kaydetti. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here