Tarikatlar ve Cemaatler Kapatılsın’ Bildirisi Dağıtan TKP’liler Gözaltına Alındı

0
72

Üniversite öğrencisi Enes Kara’nın ölümünün ardından cemaat yurtları bir kez daha ülke gündemini meşgul etmeye başlarken, İskenderun’da ‘Tarikatlar ve cemaatler kapatılsın’ bildirisi dağıtan TKP’liler gözaltına alındı.

Tıp Öğrencisi Enes Kara’nın intihar ederek ölümünün ardından, TKP ülkenin karşı karşıya kaldığı soruna karşı mücadele çağrısını yineledi. ‘Tarikatlar ve cemaatler kapatılsın’ kampanyası başlatan TKP’liler, ülkenin birçok kentinde sesini duyurmaya çalıştı. İskenderun’da bildiri dağıtan TKP üyeleri de bir süre gözaltına alındı.

Konuyla ilgili TKP İskenderun yazılı açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Geçtiğimiz gün Türkiye, Enes Kara’nın intihar videosuyla sarsılmıştı. Aslında Enes, Türkiye’ye bir gerçeği canı pahasına hatırlattı. O gerçek, gençlerimizin tarikatlar ve geleceksizlik arasına sıkışmış çaresizliğiydi. TKP olayın duyulduğu ilk andan itibaren tepkisini ortaya koymuş ve yıllardır dile getirdiği haklı talebi yüksek sesle tekrar dillendirmişti: “Tarikatlar ve cemaatler kapatılsın!”

TKP ayrıca bugün Türkiye’nin birçok noktasında alanlarda bu talebi bildirilerle halka ulaştırdı. İskenderun’da da TKP’liler bu doğrultuda sokağa çıkmış ancak emniyetin engellemesiyle karşılaşmışlardır. Bildiriyi dağıtmaya kararlı olan TKP’liler bu defa polislerce gözaltına alınıp İskenderun Emniyet Müdürlüğüne götürülmüşlerdir.

Cemaatlerin ve tarikatların sorgulanmasını önleyebilmek için bir kez daha yaşamı ve gençliği savunanları susturma yoluna başvurulmuştu.

Türkiye Komünist Partisi İskenderun Örgütü olarak hatırlatıyor ve bir kez daha haykırıyoruz: Engelleme girişimleriniz işe yaramayacak! Gençlik yaşayacak, gerici iktidarınızla, arkanızdaki sermaye sınıfıyla siz gideceksiniz! Tarikatlar ve cemaatler kapatılacak, yaydıkları öldürücü karanlığın hesabı sorulacak!” (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here