Tarihi Okulumuzun Değerine Değer Katacak!

0
25

İskenderun Lisesi Tarihi Binası Onarılarak Yeniden Hizmete Açılmayı Bekliyor

Yıllardır gündeme getirdiğimiz ve restorasyon işine bu yıl içerisinde başlanması planlanan İskenderun Lisesi’nin tarihi binası adeta zamana karşı direniyor.

Yaklaşık 15 Milyon TL maliyeti bulunan restorasyon işini Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun üstleneceğini, Aralık 2021 tarihinde duyuran Hatay Valisi Rahmi Doğan, projenin çizimine başlandığını da müjdelemişti.

İskenderun Lisesi olarak hizmet eden bahçe içerisindeki yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya kalan 1901 yılı yapımı tarihi binanın yapım işinin, TOBB 2022 bütçesine alındığı duyurulmuştu. ODTÜ’den bir mühendisin gelerek, projesi için incelemelerde bulunduğu tarihi binanın betonarme demirlerinin dahi değişeceği ifade edilmişti.

Hatay Valisi Rahmi Doğan, Hatay Genç İş İnsanları Derneği (HAGİAD) üyeleri ile gerçekleştirdiği buluşmada ise,  “İskenderun Lisesi’nin restorasyon projesini hazırladık, kuruldan geçtiği takdirde çalışmaları hızla tamamlayarak tekrar hizmete sokacağız” sözleriyle İskenderun Lisesinin tarihi binasının onarılarak yeniden okul olarak hizmete gireceğini yinelemişti.

İçerisinde bulunduğumuz yıl içerisinde onarım çalışmalarına başlanması beklenen tarihi bina, 2022 yılının son aylarına yaklaştığımız şu günlerde kent halkı tarafından yeniden gündeme getirildi.

Ek Derslikler Okulun Doluluk Oranını Düşürecek

Böyle tarihi binanın sadece bir okul değil coğrafyanın sosyal bir sermayesi olarak değerlendirilmesi gerektiğini savunan İskenderun Lisesi mezunları, öğrenci ve velileri de tarihi binanın restorasyonunun bir an önce yapılmasını ve sınıfların doluluk oranının en üst seviyede olduğundan dolayı, 10 sınıfın ve akademik laboratuarların okula yeniden kazandırılması, öğrenci sayısının sınıflar bazında seyreltilmesini talep ediyorlar. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here