Tarihi Hamidiye Cami Avlusundaki Parke Taşları Yenilendi

0
1329

İskenderun’un en eski camilerinden olan ‘Hamidiye’ Camisi, Cami İmamının geirişimleri ile bakıma alındı. Son yıllarda bakımsızlıktan dolayı özellikle cami avlusunda bulunan seramikler kırık ve dökük haldeydi ve bu durum vatandaşların tepkisini çekiyordu. Tehlike arz eden kırık seramikler namaza gelen bazı vatandaşların ufak çaplı yaralanmalarına da sebep oluyordu.

Hamidiye Cami’nin eski imamı rahmetli Mehmet Topçu’dan sonra yerine atanan İmam Mehmet Ali Sökmen, bu içler acısı durumu İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil’e iletti. Başkan Seyfi Dingil de Mehmet Hoca’nın bu çağrısına olumlu yanıt verdi ve cami avlusunda düzenleme çalışmaları başladı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Dingil; “Camiler bizlerin ibadet yeri ve Allah’ın evidir. Şehrimizi yeniden güzelleştirmeye çalışırken, İbadet yerlerinden gelen her türlü çağrılara da anında cevap vermekteyiz. Hamidiye Camisi havlusu zamanında hayırseverler vasıtasıyla yapılmış. Yapandan da yaptırandan da Allah razı olsun. Zamanla camimize yakışmayan bu durumu cami imamı Mehmet Ali Sökmen hocamız bana anlattı ve camimizin avlusunu daha kaliteli kaldırım taşlarıyla yenilettik. Bundan sonra Cuma namazı kılan vatandaşlarımız rahat şekilde ibadetlerini yapabilir” şeklinde konuştu.

Bilindiği üzere 15 Temmuz kalkışma hareketinden sonra Hamidiye Camiinde şanlı Türk bayrağımız iki minare arasına asılmıştı. Bayrağımız hala dalgalanmaya devam ediyor. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here