Tarihi Belen Geçidinde ‘Kardeşlik’ Vurgusu

0
85

Muharrem ayı etkinliği kapsamında Belen Atatürk Parkında, Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül, Belenli vatandaşlara ve Belen Geçidini kullanan şoför ve yolculara aşure dağıttı.

‘Aşure; paylaşmanın, dayanışmanın, birlikteliğin ve sevginin ifadesidir’ diyerek, aşure dağıtımı yapan Belediye Başkanı İbrahim Gül; “Rabbim bizlere bu yıl da muharrem ayını görmeyi nasip etti. Yapılan aşure aslında birlik ve bütünlük simgesidir. Aşure içerisine konulan birbirinden farklı lezzetin bir arada çok daha güzel bir tat vermesidir. İşte bu da Anadolu’dur, dostluktur, kardeşliktir, vatan sevgisidir.

Bizler faniler olarak elbet bir gün bu dünyadan göçüp gideceğiz, ama Alevi’si, Kürt’ü, Çerkez’i, Arap’ı, Hristiyan’ı, Türk’ü ve tüm milletleriyle Anadolu’da her zaman kardeşlik iklimini diri tutacağız. Rabbim tüm Müslümanların ve insanların yaptığı ibadetleri kabul eylesin” şeklinde konuştu.

Aşure dağıtım programına, MHP Belen İlçe Başkanı Seyfullah gürbüz, belediye meclis üyeleri, başkan yardımcıları, birim müdürleri, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here