Takım Ruhu Gerçeği (3)

0
56

Değerli okurlarım, alt yapıdan gerekli dersi almamış, spor ahlakını özümsememiş oyuncuların, hangi takımda olursa olsunlar “göze batacak bir başarı” yakalamaları söz konusu olamaz. Çocukluğumuzda, mahalle arasında top koştururken, topun sahibi olan çocuk, istediği arkadaşını oyuna alır ve istediği zaman, topu alıp gitmek suretiyle maçı tatil ederdi.

Buraya kadar tamamıyla doğru da bir de topu iyi oynayanlar vardı ve onlar da söz sahibiydi. Topu iyi havaya diken, iyi çalım atan ve biraz da kabadayı tiplerdi. Futbolu iyi oynayanlar takımın aslanlarıydı. Kimse onlara bir şey söyleyemezdi, istediklerini çıkarırlardı.

İşin garip tarafı, hiç kimse onlara kızmaz ve hatta serzenişte bile bulunamazlardı. Çünkü onlar takımın aslanlarıydı. Birde, aslanların yanında şu anda isimlendirdiğim karıncalar ya da arılar bulunmaktaydı. Bunlarda, sorun yaratmayan, top taca çıktığında söylemeden koşup getiren aslanın gözünün içine bakan, çok fazla koşmaya çalışan, göze batmak için rakiplerini öyle ye da böyle hırpalayan arkadaşlarımız vardı. Şu anda onların hepsini sevgiyle yâd ediyorum.

Şimdi gelelim; takımdaki aslanların, karıncaların ya da arıların varlığında acaba “Takım Ruhu” nasıl oluşur? Öncelikle, şunu söylememiz gerekiyor ki, takımda herkes aslan olamaz. Takımdaki aslan sayısı en fazla ikidir. Fazla olması kargaşa yaratır.

Takımın aslanı, ben daha iyiyim, ben bilirim, “Dediğim dedik” dese bile, o gerçekten güvenilir biridir, takımını kurtarır, oyunda virtüöz konumundadır. Pastanın kaymağını yese bile, takımını sırtlayan kişidir. Karizması iyidir, saygınlığı vardır.

Bir de takım içinde varını yoğunu ortaya koyan, iyi koşan, olumlu işler yapan oyuncular vardır ki, gözleri aslandadır, onun gibi olmak isterler ama tabi ki aslan olmak kolay değildir. Aslanla uyum içindedir.

Ekstradan bir şeyler beklemezler, öncelikle işlerini iyi yapmayı yeğlerler. Herkes birbirini kabullenmiştir. Başarılı olmanın yolları keşfedilmiştir. Pembe ufuklar göz kırpmaktadır. Genç dimağlarda, takım ruhu böyle oluşur. Devam edeceğiz.

Mutlu olu, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here