Suriyeli Yetim Çocukları Tıraş Ederek Bayrama Hazırlıyor

0
286

Reyhanlı ilçesinde 20 yıldır berberlik yapan Kadir Kırıtan, Kurban Bayramı öncesi Suriyeli yetim çocukları gönüllü olarak tıraş edip, bayrama en iyi şekilde girmelerini sağlıyor. Yetim çocuklar için elinden gelenin ancak bu olduğunu belirten Kırıtan; “Çocukların mutluluğunu ve bayrama hazır olduklarını görmek beni çok mutlu ediyor” diye konuştu.

Binlerce Suriyelinin bulunduğu Reyhanlı’da berberlik yapan Kadir Kırıtan, yetim Suriyeli çocukların mutlu olmaları için bir şeyler yapmaya karar verdi. Yetimlerin yaşıtları gibi bayram öncesi babalarıyla tıraş olmaya gidemediklerini düşünen Kırıtan, yetim çocukları koruma altında bulundukları yerde ziyaret ederek, onlara bayram tıraşı yapmaya başladı.

Savaştan en çok çocukların etkilendiğini belirterek, bu nedenle kendisinin de çocuklar için bir şeyler yapmak istediğini söyleyen Kırıtan, Suriyeli çocukların kaldığı yetimhaneyle irtibata geçerek yapmak istediği işi anlattığını ifade etti. Suriyeli yetimleri en güzel şekilde bayrama hazırlamak isteğini de dile getiren Kırıtan; “Bu talebim kabul görünce harekete geçtim. Suriyeli çocukların da bayramı yaşamaya hakkı var. Ben de yetim çocukları azda olsa mutlu etmek için tıraş ediyorum. Çocukların mutluluğunu ve bayrama hazır olduklarını görmek beni çok mutlu ediyor” dedi.

Kırıtan, çocuklarla çok güzel arkadaşlıklar kurduğunu da belirterek, tıraş öncesi ve sonrasında birlikte oyunlar oynadıklarını, onlarla çok vakit geçirdiğini anlattı. Bayramdan sonra da Suriyeli çocukların saç kesimini üstlenmeyi sürdürmek istediğini de belirten Kırıtan; “Benim elimden berberlik geliyor ve yardımımı böyle yapıyorum. Bayrama kadar çok sayıda çocuğu tıraş etmiş olacağım. Benim de çocuklarım var. Yetimleri mutlu görünce ben de mutlu oluyorum” diye konuştu.

BM’den Suriye’ye 22 TIR Yardım

Öte yandan Birleşmiş Milletler (BM) yardım TIR’ları da Reyhanlı ilçesi Cilvegözü Gümrük Kapısından Suriye’ye gitti. BM’nin Reyhanlı ilçesindeki lojistik merkezinden yüklenen 22 yardım TIR’ı, polis ve BM görevlileri kontrolünde Suriye’ye geçiş yapmak için Cilvegözü Gümrük Kapısına geldi. İnsani ihtiyaç malzemesi olan TIR’lar yapılan işlemlerin ardından İdlib’e gönderildi. Yardım malzemelerinin bölgede yaşayan halka dağıtılacağı bildirildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here