Suriyeli Aile Hasta Kızları İçin Yardım İstiyor

0
189

suriyeli aile1Barbaros Mahallesi 132 sokak 7 nolu evde oturan Suriyeli aile yardım bekliyor. Baba Abdullah Busrom, anne Hulut Busrom, kızlar Hanın (12), Hur (10), Maya (6), ilgililerden yardım beklediklerini dile getirdiler.

10 yaşında gelişememe hastalığına yakalanan Hanın, şu an 12 yaşında ve 17 yaşına kadar 3 aylık iğneler kullanmak zorunda. İğnelerin tutarının 6000 TL olduğunu ifade eden Baba Abdullah Busrom, kızının hastalığı dolayısı ile ilaçların Türkiye olduğunu öğrendikleri için ailesi ile birlikte Türkiye’ye sığındıklarını ifade etti.

Kızının Suriye’de tedavi gördüğünü ancak çıkan savaşta tüm ilaçların imha edildiği için tedavinin yarım kaldığını belirten Baba Husrom, burada kaymakamlığa başvuruda bulunduklarını fakat sonuç alamadıklarını belirtti. Hafta da bir kontrol için Adana’ya gitmeleri gerektiğinden de söz eden Baba Husrom, kontrol tarihini hep ileri bir tarihe attıklarını ve tedavi olamadıklarını kaydetti. Baba Husrom, yetkililerden ilaç ve kızının hastalığı konusunda yardım beklediklerini söyledi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here