Sulama Suyunun Bilinçli Kullanılması ile İlgili Toplantı

0
76

Kırıkhan Belediyesinde Sulama Suyunun Bilinçli Kullanılması ile İlgili Toplantı Düzenlendi

Menzelet Projesi ile Tahtaköprü barajına, oradan Amik Ovasına gelen sulama suyunun çiftçilerimiz tarafından bilinçli ve ekonomik bir şekilde kullanılması ile ilgili toplantı Kırıkhan’da gerçekleştirildi.

Kırıkhan Belediyesi Meclis toplantı salonunda yapılan toplantıya,  Vali Yardımcısı Mahmut Hersanlıoğlu, ilçe Kaymakamı Mustafa Erkayıran, Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, Devlet Su İşleri 63. Şube Müdürü Mehmet Ekinci, Jandarma Komutanı Murat Özanlağan, İlçe Tarım Müdürü Ali Temizkan, Ak parti Kırıkhan ilçe Başkanı Ömer Erdal Çelik, Kırıkhan Belediyesi meclis üyeleri, Muhtarlar Dernek Başkanı Süleyman Durgun, Sulama Birlik Başkanları, Muhtarlar ve Çiftçiler katıldılar.

Vali Yardımcısı Mahmut Hersanlıoğlu başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda Hersanlıoğlu çiftçilerin sorunlarını dinleyerek sula sorununa çözüm üretmek konusunda gereken her şeyin en kısa sürede yapılacağını ifade etti.

Devlet Su İşleri Şube Müdürü Mehmet Ekinci toplantıda yaptığı konuşmada Bu proje ile bilinçli sulama yapılarak tüm bölgenin su ihtiyacının karşılanacağını söyledi.

İlçe Tarım Müdürü Ali Temizkan ise; Harran Ovasındaki yapılan aşırı sulama ile topraktaki tuz oranının artarak ve erozyon sonucunda zamanla verimin düşmesine ve toprağın çoraklık yaşayacağına bu sebeple suyun ekonomik olarak kullanılması gerektiğine dair slayt sunumu yaptı.

İlçe kaymakamı Mustafa Erkayıran ise suyun kullanımı konusunda belirli bir program izleneceğini ve çiftçilerin mağduriyet yaşamayacaklarını dile getirdi.

Toplantı sonunda çiftçilerin görüşleri alınarak bilinçli sulama ile ilgili İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından çiftçilere bilgilendirme toplantıları yapılmasına karar verildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here