Şu Koronavirüs Var Ya (1)

0
15

Değerli Okurlarım, şu Koronavirüs var ya, dünya insanına konuk olduğuna iyi mi etti, kötü mü etti? Ya da şöyle de düşünebiliriz… Koronavirüs Beyefendinin sporla, futbolla ilgisi var mı, yok mu?

Zaten bizi de ilgilendiren bu, yani spora yatkınlık derecesi…

Bir anda, Uzak Doğu’dan binlerce millik ülkelere zıpladığına göre, ondan daha başarılı uzun atlayıcı olamaz. İnsanları evlerine hapsettiğine göre, fiziki olarak da herkesten güçlü olmalı, başka türlü izah edilemez.

Dünya insanlarına karşı çok önemli avantajlara sahip bu Koronavirüs…

Birazcık açıklayalım dilerseniz…

İnsanlarda, moral, motivasyon, kondisyon sıfır altı seyrederken, Wuhan kentinden çıktığını duyduğumuz ama nereden nasıl oluştuğunu bilmediğimiz bu salgın virüs, yürürken bile deprem yaratıyor.

Nasıl mı? İnsanlara ders vermeye gelen o Koronavirüs Beyefendi var ya, o kadar avantajlı bir konumda ki ondan korkmamak mümkün değil.

Bu ölümcül virüsün Çin’in bir kentinden yayıldığını duyuyoruz. Bu salgın durup dururken mi oldu? Birileri ön ayak mı oldu? Bu kritik sorulara mantığımız el verdiği ölçüde aheste aheste gireceğiz.

Öncelikle ve ivedilikle, bu salgının avantajları neymiş ona bakalım…

Aşısı sonradan bulunan, ilacı net ve açık olarak bilinmeyen, ne zaman gideceği tahmin dahi edilemeyen, asker uğurlatmayan, düğün yaptırmayan, insanların birbirine mesafeli olmasını isteyen, dünyayı asri mahpushaneye çeviren, insanları sarılmaktan, öpüşmekten alıkoyan, bizim kuşakla ilgisi olmasa bile, 65 ve yukarıya gözünü diken…

Efendim, korkuyu aczide hesaba katarak bu saydıklarımı da harmanlayacak olursak, Koronavirüs Beyefendinin ne denli avantajlı olduğunu da anlatmış oluruz diye düşünüyorum.

Koronavirüs salgınıyla sporun, futbolun ne ilgisi var diyebilir miyiz?

Sporu, sporcuları, sporseverleri, günlük yaşamı, ekonomiyi, ticareti, ulaşımı ve de fakir fukarayı tam kalbinden vuruyor bu virüs. Daha ne olsun.

Mart Ayının ilk haftasında bir spor adamı aynen şöyle haykırıyor TFF’ye hitaben; “Ligleri iptal edin!” sporcuları kastederek; “Onlar benim çocuklarım, can taşımıyorlar mı?” O spor adamı TFF’ye aynen böyle haykırıyor.

Peki, delikanlı TFF bu haykırışa, çırpınışa nasıl yanıt veriyor?

Bu yanıtın içeriğini yarın ki sayımızda sizlere sunacağım…

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here