“Stresten Uzak Sakince Sınava Girsinler”

0
42

Üniversite sınavına sayılı günler kala, öğrenci ve velilerde endişe ve stres artarken, Rehberlik ve Psikolojik Danışman Seray Kapan, bir takım tavsiyelerde bulundu.

Son günlerinde öğrencilerin olabildikleri kadar stresten uzak ve sakin olmalarının büyük önem taşıdığını kaydeden Kapan; “Uzun bir maratondan geldi çocuklarımız. Hepsine daha düzenli, daha dikkatli olmalarını, bol-bol soru çözmelerini, deneme sınavlarına katılmalarını öneriyorum. Heyecan yapmasınlar, strese girmesinler, hiçbir şekilde yolun sonu değil. Hiçbir şey kayıp değil, huzurlu ve mutlu olsunlar dediğimiz tek şey bu” şeklinde konuştu.

Sınavdan bir önceki günde kendilerini mutlu edecek şeyler yapmalarını, sınav günü de dikkatli olmalarını isteyen Kapan; “Çocuklar sınava girmeden önce tüm evraklarını hazırlamaları gerekiyor, etiketi çıkarılmış su şişesi dışında hiçbir şey götürmemeleri lazım. Kız çocuklarımız takı, küpe, cüzdan, anahtarlık gibi eşyaları almadan sınav yerlerine 15 dakika kala gitmiş olmaları gerekiyor. Sınav günü sınavın sabahında strese girmeden, stres bütün bilgilerimizi unutturur, kahvaltılarını ederek sakince sınava girmelerini öneriyorum.

Sınav gününden bir gün önce sevdikleri şeyleri yapmalarını öneriyorum tüm öğrencilerimize! Ders çalışmalarını istemiyoruz son gün, dinlenmeleri gerekiyor. Deniz kenarına gidip sahilde yürüyüş yapabilirler yalınayak, ağaçlara dokunabilirler, bütün enerjilerini atmaları için. Strese girmelerini istemiyoruz, böyle temenni ediyoruz.

Velilerimiz genelde çok ılımlılar, uzmanların yönlendirmeleriyle hareket ediyorlar. Tüm velilere söylemem gereken şey, çocuklara daha özenli, daha duyarak, daha hissederek, ne yaşadıklarını anlayarak, notlarını aşağıya çekmeden daha yükseğe çıkartacak yaklaşımda bulunmalarını öneriyorum” dedi.

Bu yıl 3 milyon 250 bin kişinin üniversite sınavlarına gireceğini de sözlerine ekleyen Kapan; “1 milyon 100 bin kişi üniversitelere yerleştirilebilir ama 2 milyona yakın kişi de açıkta kalacaktır” diye konuştu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here