Sporda Akil İnsan Var mı? (4)

0
56

Değerli okurlarım, sanat gücüyle bütünleşmiş haysiyetli bir yaşam, iyi huy ve ahlakla ortaya çıkan efsane sanatçılarımızdan sadece bir kaçını sayabildim dünkü sayımızda. Aslında o kadar çok ki saymakla bitmez. Hayatta olanlara sağlık ve afiyet, ebediyete intikal edenlere de rahmet diliyorum. “Topu depmek garın mı doyurur?” ve de “Şarkı türkü diyenlere ekmek mi veriyorlar?” Bunlardan korkulur ama zaten onlarla beraber yaşıyoruz, herkes belli. Asıl kimlerden korkmamız gerekiyor, biliyor musunuz?

Yaşamında zor gün görmemiş, hiç kazık yememiş olanlardan korkacaksın. Kazığın ne olduğunu bilmediklerinden, kazık atmakta bir an bile tereddüt etmezler. Türk milletinden korkulmaz, kazığın be olduğunu çok iyi bilir. Fakir fukaradan, ekmeği zor bulanlardan değil, sonradan görmüşlerden korkacaksın. Onların yanına yaklaştığın anda, sinir sistemin allak bullak olur şalterlerin atar.

“Çok iyi adam” ve “Namuslu kadın” rolü üslenen ve aynı bu kavramları sık-sık tekrarlayanlardan ürkeceksin, korkacaksın, yanlarına yaklaşman gerektiğinde de olağanüstü dikkatli olacaksın. Neden biliyor musunuz? Onlar hayatlarına şu veya bu nedenle sigara ve alkolü sokmamışlardır. Ama kapalı kapılar ardında yemedikleri bir şey kalmaz. Gözleri insanların edep yerlerinden ayrılmaz.

Aslında, korkulacak daha çok şeyler var, aklımdayken yazayım da gitsin. Biraz sonra da futbolun korkulacak yanlarına bakacağız. Her şey sırayla… Sevmediği insanları ve de onların küçük hatalarını büyüterek diline dolayanlardan korkacaksın. En yakın dostunuz bile olsa, hiç şüpheniz olmasın ki, desteğinizi çektiğiniz anda aynı şeylerin fazlasını sana yapar. Ondan korkun. Varlık içinde yüzenlerden, daima parası olanlardan korkacaksın. Çünkü onlar parasızlığın ne olduğunu bilmezler, üstelik yoksulların yanında mütemadiyen paradan söz ederler. Onlara sakın ola ki işiniz düşmesin. Kadınsan seni satın almaya kalkarlar o ahlaksızlar. Erkeksen onuru kırıp, en zehirli yılan olurlar. Bire bir olduğunda o zavallıların yakasını toparlayıp, yüzlerine tüküreceksin. Müstahaktır o namertler. Fazla yaklaşmayın…

Hayâsız kadınlardan korkacaksın, olanca iftirayı çekinmeden atarlar, genel olarak onların işidir. Dilleri sivridir hiç paslanmaz devamlı çalıştığı için. Onların çoğu sivri dilleri yüzünden dayağı hak ediyorlar. Beni doğuran da bir kadın olduğu için onlara saygılıyım. Aleyhte konuşamam, Allah var…

“Bir şiir okudum, hapse attılar” diyenlere var ya, onlar sadece insanlar için değil, ülke için de tehlikelidir, görüldükleri yerde yok edilmelidir. Kasımpaşalı bir arkadaşım var, şimdi hayatta mı bilmiyorum. Şöyle söylemişti; minareler süngümüz, camiler kışlamız falan. Ne demek istemişti anlayamadım ama benim bildiğim camilerde ibadet edilir, Allah’ın evidir. Yanlış duymuş olabilirim. İşitme kaybım var da ondan. Zaten bir dostum, alakasız bir ortamda “Sen işitme engellisin” demişti. Yalan değil doğru. Allah başka ayıp vermesin. Nihavent bir spor makalesi okudunuz. Yarın da futbolun korkulacak yönlerini sizlere sunmaya çalışacağım.

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here