Sporda Akil İnsan Var mı? (1)

0
42

Değerli okurlarım, haftalar önce kim düşündü, nasıl düşünüldü bilinmiyor ama hükümetimiz bir “Akil İnsanlar” gurubu oluşturdu. Yani, genel olarak herkesin tanıdığı bu insanlar, belli bir süre için ülkemizin en akil insanları olarak düşünülecek, görevleri bittikten sonra tekrar eski hallerine dönecekler. Doğal olarak, bu akil insanların belli bir görevleri olacak, rakam belli değil ama bu akil işi ücretsiz olmaz!

Vatandaşa neler söyleyecekleri, neler konuşacakları maddeler halinde ellerine sıkıştırılmış olacak. Bir insan ne kadar “Akil” olursa olsun, bir yerden talimat almadan vatandaşa ne söyleyeceğini nereden bilsin. Uzaktan da olsa, birileri “En akil insan” onları kendi doğrultusunda bilinçlendirmeli. Doğaldır tabii… Konuşmalarının şu konularda yoğunlaştığını biliyoruz ama neden tepki çekiyorlar anlamış değilim. Demek ki fazlaca kraldan daha kralcılar. “Analar ağlamasın, Akan kan dursun, Barış gelsin!” Bunları düşünmek tabi ki çok güzel! Kim kan aksun ister, hangimiz analar ağlasın deriz…

Bir futbol müsabakasında iler iyi giderken, en etkili oyuncuyu oyundan alması ne kadar mantıklı ise, bu akil insanlar konusu da inanın bana aynen öyle geliyor. Bu makaleyi okuduğunuzda, bütün ligler son müsabakalarını oynuyor olacaklar ya da muhtemelen sezon kapanmış olacaktır. Son maçlarına kümede kalma savaşı veren takımlarımızda umut, umutsuzluk ve kaygı hakim olacaktır. Bunun inine geçmek de mümkün değildir.

Anlatmak istediğim, bu müsabakaların, İstatistiği, Anketi, Değerlendirilmesi olmaz. Her şey doksan dakika içinde belli olur. Bir alt lige düşenler düşmeyenler, çıkanlar, çıkamayanlar falan. “Silahlar sussun, akan kanlar dursun, analar ağlamasın, barış gelsin” diyoruz ya, son anketlere göre çözüm sürecine destek %55-60 arası!

Sizce yeterli mi? Tabii ki yeterli değil! Böyle olumsuzluğu kim ister ki? Burada açığa çıkmamı, aydınlatılmamış ya da sindire-sindire anlatılmamış hususlar var. Yani, bir alt lige düşecek takımlarımızda yaşanan bir kaygı var. Kaygı da desek, endişe de desek, ne dersek diyelim, bunun mutlaka giderilmesi, insanlarımızın gerçeği bilmesi şart. Önce adam gibi adam olmalıyız. Bunu da yarın açıklayacağım.

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here