Sporcudan Kebapçı Olur mu? (5)

0
72

Değerli okurlarım, günün birinde adama söylemezler mi? ‘Ya kardeşim şu kadar zaman futbol oynadın, ülkemizde de ve Avrupa’da büyük takımlarda hocalık yaptım. Sana imparator dediler ve daha sonra da futbol direktörü oldun. Bu kadar paye aldıktan sonra, damatlarınla, korumanlarınla bir kebapçının dükkanını basmak sana yakışır mı? Daha önemlisi bu sana yakışır mı?’

Yaşanan bu gereksiz olay, ülkemizde bir günde yaşanan binlerce polisiye olaylardan birisi olarak görülebilir ama işin içinde futbol direktörü bulunuyorsa, geçiştirilemez. Şahsen merak ettiğim konu şudur. Atamayla gelen TFF’nin konu hakkında düşünceleri nedir? Türkiye Futbol Direktörü ya istifa etmeli ya da görevine son verilmeli. (Nitekim görevi bırakma kararı dün verildi…)

Hak, Hukuk, Adalet diye bu millet 25 gün yol yürüdü. Yani Ankara’dan İstanbul’a yüz binlerce adım atıldı. Milletimizde bunu saygıyla karşıladı. Bunun faydası olmayacak mı? Sen kalk Bodrum’dan Alaçatı’ya damatlarınla, korumalarınla git, bir kebapçının dükkânını bas, sandalyeler, masalar havada uçuşsun. Sadece ölen yok. Birde ölenler olsaydı bari.

Oysa Futbol Direktörümüz, damatlarını ve onların kebapçı ortaklarını yatıştırıp ve telefonda Yüz evler Kebapçısının sahibine telefonla hakaret edinceye kadar şunları söyleseydi. “Tamam, ciğerim! Sen onların dediğini yap, ben telafi ederim!” Sizi temin ederim bu ince üslubu kullansaydı ne olurdu biliyor musunuz? O çevrede daha saygın olurdu ve hem de bu mesele hiçbir yere intikal etmezdi. Fakat Futbol Direktörünün yapısında serkeşlik var. Kabadayılık kol geziyor. Hal böyle olunca da, ondan başka türlü ifade kullanmak söz konusu olamazdı.

Futbol Direktörü, gazetecilerin sorularına “Konu mahkemeye intikal etmiştir, hepinizi öpüyorum…” şeklinde cevaplamıştır. Mahkeme denilince biraz durmak lazım! OHAL olduğundan mahkeme uzar da uzar. Belki de müruru zamana uğrar ya da yukarıdan biri göz kırpar ve elin garibanı hapsi boylar.

Aslında gündemimde başka bir konu vardı. 2017 İşitme Engeliler Olimpiyatları, Samsun’un ev sahipliğinde başladı. Organizasyonda 97 ülkeden üç binin üzerinde sporcu yer alacak ve tarihin en yüksek katılımlı İşitme Engeliler Olimpiyatları olacak. Ülkemizi 294 sporcu temsil edecek ve İşitme Engeliler Olimpiyatı 30 Temmuz’da sona erecek. Böylesine güzel bir konu dururken, biz kalkıyoruz elin kebapçılarından, kabadayılığından, rüküşlüğünden, damatlarından, korumalarından söz ediyoruz.

Aslına bakarsanız benimkisi iş değil. Hiç mi kebapçıda kavga görmedin, hiç mi havada uçuşan masa ve sandalyeye tanık olmadın? Bunların hepsi de doğru ya, burada bir Adanalı var. Hem Futbol Direktörü, hem de İmparator!

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here