Spor Yapanlar Huzurlu Olurlar (3)

0
23

Değerli okurlarım, dünkü sayımızda egzersizin en önemli yerinde kalmıştık, şimdi tamamlamaya çalışalım. Önerilerimin dikkate alınacağını ümit etmekteyim. Batıda egzersiz programları yaygın olarak spor danışmanları tarafından bireysel ve kişiye özel hazırlanıyor demiştim. Bu uzman kişiler öncelikle kişiyi değerlendiriyor, hastalıklarından ihtiyaçlarına kadar, sonra hangi hareketlerin gerekli olduğunu belirleyip uygun bir program hazırlıyorlar.

Kişinin zaman içinde kaybettiği gelişime göre programı güncelleniyor. Egzersizi, danışman kontrolünde yapmak size, hem kısıtlı sürelerinizi sağlatır, hem de bilinçsiz spor yüzünden meydana gelebilecek sakatlıkları önler. Egzersiz faydalı diye sık-sık yapılmamalıdır. Haftada 3-4 kez ve 35-40 dakika süreli olmalıdır. Egzersiz sonrası soğuma hareketleri yapılmalı, egzersiz süresince yeteri kadar su tüketilmelidir.

Neden Egzersiz Yapılmalıdır? Faydaları Nelerdir?

*Yaşamınızı uzatır, *Kendi izi genç hissettirir, *Kalp hastalıklarını önler, *Hafızanızı korur, *Bağışıklık sisteminizi güçlendirir, *Şeker hastalığı ve kanserin önlenmesinde önemlidir, *Yağlarınızı eritir, *Stresinizi en aza indirir, *Romatizmalı eklem hastalıklarını azaltır, *Kemik ve kaslarınızı güçlendirir, *Toksinlerden arındırır, *Kabızlığı önler.

Dün ve bugün egzersizin faydalarından söz ettim ama yine de devam edeceğim. Sporu meslek haline getirenlere söyleyecek fazla bir şeyimiz yok bu egzersiz konusunda. Onların antrenmanlarda yaptığı ağır idmanlar yetiyor da, artıyor bile. Onlar içinde, makalemizin sonuna doğru, sakatlıklarla ilgili bazı önerilerim olacaktır.

Mademki şu anda bayanlara sağlıklı yaşam için öğütlerde bulunuyorum, şu önemli hususunda altını çizmek isterim. Gülmenin ve kahkaha atmanın bir maliyeti yoktur. Ayıp olacak bir tarafının olduğunu da düşünmüyorum. En kötü koşullarda yüzünüzden tebessüm eksik olmasın. Neşelenmenizi ve gereksiz konuları dert edinmenizi ayrıca söylemeliyim.

Özellikle, gülmek ve kahkaha atmak en iyi ilaçtır, bunu sakın aklınızdan çıkarmayın. Samimi olarak neşeli olan, gülen bir insan kimseye kötülük düşünemez. Bu güzel yaklaşım da, insanları stres denilen günümüz hastalığından süratle uzaklaştırır, yaşamın tadına vardırır.

Sağlıkla ilgili, zengin bir kütüphanem olduğunu söyleyebilirim. Gerek olduğu zaman onlardan yararlanıyorum. Kendi üslubumla sizlere sunuyorum. Hele bir bitki var ki şu anda adını söylemeyeceğim. Fakat sizlerin yakından tanıdığınız ama kokusu hoş olmayan, insanların tüketmesi gereken bir bitki. Yarına…

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here