SP’li Çalışkan: “Barajları Yıktık Geliyoruz”

0
101

Saadet Partisi Hatay Milletvekili Adayı Dr. Necmettin Çalışkan, Hatay’da 10 radyonun aynı anda ortak canlı yayın konuğu oldu.

Dr. Necmettin Çalışkan güne Reyhanlı ziyaretleriyle başladı. Reyhanlı Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde Yenişehir Gölünde gerçekleşen İftar programına katılan Çalışkan, ardından Reyhanlı Anadolu Gençlik Derneği ve Saadet Partisi Reyhanlı teşkilatı ziyaretleri son olarak Hatay’da 10 radyonun aynı anda ortak canlı yayın programına konuk oldu.

Dr. Necmettin Çalışkan, ortak yayında yaklaşan 24 Haziran seçimlerine ilişkin Saadet Partisi’nin vizyonu, Hatay’daki projeleri ve gündeme ilişkin açıklamalarda bulunarak dinleyicilerden gelen soruları cevapladı. Sosyal medya üzerinden de canlı yayınlanan programda dinleyicilerden yoğun olarak gelen Saadet’in yaptığı seçim işbirliğiyle ilgi soruları yanıtlayan Çalışkan; “Ne hikmetse bugüne kadar Saadet’in önüne engel koyanların niçin bu engeli koyduğu hiç tartışılmazken, bugün niye Ak Parti ile değil de başkasıyla ittifak yapıyor sorusu soruluyor. Ak Parti ile yapılan görüşmelerde bize bunca zaman yapılan hatalara karışmayın, partiyi kapatın gelin, bizi destekleyin denildi. Bizim bunu kabul etmemiz mümkün değildi. Öyle bir şey olsaydı 15 yıldır ayrı olmazdık.

Yeni seçim yasasını çıkaranlar, nasıl olsa bizden başkası ittifak yapamaz diye bir rahatlık içerisinde bu yasayı çıkardıklarını düşündüler. Biz diğer bazı partiler gibi başka bir adayı desteklemek gibi ittifak içerisine girmedik. Bizim yaptığımız seçim iş birliğidir. Saadet Partisi yine kendi cumhurbaşkanı adayı, milletvekili adayları, amblemi ile seçime girecek. Sadece oy değerlendirmesinde barajı aşmış sayılacak” dedi.

Yapılan seçim işbirliğiyle önlerindeki en büyük bariyerlerden biri seçim barajının sıfırlanacağını belirten Çalışkan; “Diğer partiler Ak Parti, MHP, HDP nasıl rakibimizse seçim işbirliği yaptığımız CHP ve İYİ parti de bizim rakibimiz. Bu seçim işbirliği CHP’ye yarıyor diyenlere de bakmayın. Tersine baraj sıfırlandığı için aldığımız oy oranına göre Türkiye genelinde 9’un üzerinde milletvekili olan hemen tüm illerde Saadet Partisi’nin milletvekili çıkarma imkânı doğdu. Bu seçim işbirliğinden en fazla yaralanacak olan parti Saadet Partisi’dir. Şimdi bu yasayı iptal edelim gibi düşünce içerisindeler. Korkunun ecele faydası yok barajları yıktık geliyoruz. Tuzak kuranların tuzağı başlarına geçti. Bu seçimde çok sürpriz şekilde umulmadık yerlerden Saadet Partisi milletvekili çıkaracak” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here