Sosyolog Özcan; “Çocuklarımız Ekran Bağımlısı Olmasınlar”

0
169

KADEM Hatay’da teknolojik gelişimle birlikte ailelerin ve bireylerin ekran bağımlısı olmaması için çalışmalar yapıyor.

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Hatay şubesi günümüzün en büyük sorunlarından birisi haline gelen ekran bağımlılığı konusunda bilinçlendirici çalışmalara imza atıyor. Bu kapsamda Payas ve Antakya’da konferanslar verilerek özellikle Anne Babaların ekran bağımlısı çocuklar yetiştirmemeleri için bilgilendirmeler yapılıyor. Bu kapsamda Antakya’da düzenlenen konferansta konuşan KADEM Hatay eğitim komisyonundan sosyolog Nurcan Özcan önemli tespit ve bilgilendirmelerde bulundu.

Özcan; “Çağımızın insanını, ailesini, toplumunu ve hatta devletlerini her alanda olumsuz etkileyen ve her geçen gün çözülmesi büyük bir problem haline gelen ekran bağımlılığı günümüzde bir hastalık olarak da görülmektedir. Özellikle bu durumdan en çok çocuklar etkilenmektedirler. Günümüz Türkiye’sinde ailelerimiz henüz altı aylık bebeklerini telefon ile tanıştırmaktadırlar. Bu durumun ne kadar tehlikeli olduğunu farkında olamayan ya da bundan mutlu olan daha da önemlisi çocuğunun mutlu olduğunu düşünen milyonlarca aile bulunmaktadır.

Bu yanlış algıların ortadan kaldırılması ve farkındalığı yüksek bilinçli bireylerin, anne ve babaların yetiştirilmesi gerektiğine inanıyoruz. Sağlıklı devletler sağlıklı toplumlar ile sağlıklı toplumlar sağlıklı aileler ile kurulur ve devam eder. Hatay Kadem olarak eğitimlerimizi toplumun yapı taşı olan aile ile başlayarak bir farkındalık oluşturmak istedik. Aile, bireyin ilk eğitim merkezi, ebeveynlerde çocukların ilk öğretmenleridir. Ebeveynlerin eğitimi geleceğimizin güvencesi olacaktır.

Çünkü bireyi doğumu itibari ile ilk ekranla tanıştıran ebeveynlerdir. Ebeveynlerin eğitimi temeldeki problemin çözümünü kolaylaştıracaktır. Bu sebeple İlk eğitimimizi Payas Kaymakamlığı ve Payas belediyesi ile düzenledik, çok verimli geri dönüşümler aldık. Eylül ayı itibari ile Payas ilçesinde düzenli olarak eğitimlerimiz devam edecek. İkincisini Antakya halk eğitim merkezinin daveti ile gerçekleştirdik. Burada da çok güzel dönüşler aldık. Hatay Kadem olarak hedefimiz Ocak 2019’a kadar Hatay’ın tüm ilçelerinde bu eğitimleri gerçekleştirmektir” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here