Son Sekiz İçin Kıyasıya Mücadele!

0
100

U-16 Türkiye Şampiyonası Yarı Finalleri İskenderun’da Start Aldı

İskenderun’un ev sahipliğinde, 24 takımın katıldığı (U-16) Türkiye Basketbol şampiyonası yarı final karşılaşmaları, İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit, Belediye Başkanı Seyfi Dingil, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Tuğrul, İTSO Başkanı Levent Yılmaz, Hatay Büyük Şehir Belediyesi 3. Bölge Müdürü Ahmet Keskin, Basketbol Hatay İl Temsilcisi Banu Özdemir Mursal, İskenderun Belediye Spor Kulüp Başkanı Levent Duman, Sportif Direktör Levent Erköse ve diğer protokol üyelerinin katıldığı törenle başladı.

Başta Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş, gibi takımların yer alacağı bu müthiş organizasyon sonrasında Türkiye’nin en iyi son 8 takımı belli olacak. Türkiye Şampiyonası hedefi ile gurur kaymağımız olan İkem Koleji Spor Kulübü de yarı final mücadelelerinde bölgemizi temsil edecek.

Turnuvaya katılan takımların teknik heyeti, federasyon temsilcileri ve basketbol camiasının yer aldığı kokteyl ile başlayan etkinlikler, daha sonra teknik toplantı ve kuraların çekilmesi şeklinde devam etti.

Yılmaz; “Centilmence Maçlar Olsun!”

Toplantıda Basketbol Hatay İl Temsilcisi Banu Mursal’ın açılış konuşmasının ardından söz alan İTSO Başkanı, İKEM Koleji Kurucusu Levent Hakkı Yılmaz; “İkem Koleji olarak bu organizasyonu İskenderun’a aldırdık. Takımımız çok çalıştı ve bu seviyeye geldi. Artık bu alanda zirveyi oynuyoruz ve oynayacağız da. Memleketimize gelen tüm takımlara hoş geldiniz diyor, centilmence kazasız bir turnuva olmasını diliyorum” dedi.

Daha sonra konuşan Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Ferit Ali Günder, organizasyonun sorunsuz yürüyebilmesi için gerekli tüm hazırlıkları yaptıklarına işaret ederek tüm takımlara başarılar diledi ve iyi olanın kazanmasını temenni etti.

Toplamda 24 takımın altışarlı dört gruptan oluşan fikstürün tek devreli lig usulü ile oynanacağı turnuvada her grubun ilk ikileri Türkiye’nin son sekizini oluşturarak finalist olacaklar. İKEM Koleji B grubunda Fenerbahçe,  Kocaeli, Ankara Kazan Belediye, Adana ASKİ ile karşılaşacak.

İkem Koleji, U-16 Yıldız Kızlar Kategorisinde Hatay Şampiyonu olmuş ve ilimizi temsilen Nevşehir’de yapılan bölge şampiyonasında da bölge birincisi olarak Türkiye Yarı Finallerine katılmaya hak kazanmıştı. Yarı final karşılaşmaları da İkem Koleji Spor kulübünün son zamanlarda üst üste aldığı başarılardan dolayı Türkiye Basketbol Federasyonu ve Basketbol İl Temsilciliğinin katkılarıyla İskenderun’a alındı. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here