SODES Başvuruları Başladı

0
353

sodes başvuru1Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) Genel Sekreter Vekili Onur Yıldız, 2013 Yılı Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında proje başvurularının başladığını ifade ederek son başvuru tarihinin 3 Mayıs 2013 olduğunu belirtti.

Program kapsamında Hatay için 5 milyon TL, Kahramanmaraş için 4,5 milyon TL ve Osmaniye için ise 3,3 milyon TL olmak üzere toplamda 12.800.000 TL’lik bütçe kullandırılacağını belirten Yıldız, desteklenecek her bir proje için tahsis edilen asgari destek miktarının 60.000TL, azami destek miktarının ise 600.000TL olduğuna dikkat çekti. Yıldız ayrıca destek oranının %100 olduğunu belirterek eş finansman sağlayan projelere öncelik verileceğini belirtti.

Program detaylarının ve başvuru rehberinin Ajans web sitesi www.dogaka.gov.tr adresinde yayınlandığını söyleyen Yıldız, başvuruların SODES BİS üzerinden yapılabileceğini belirtti. Başvuru sistemine www.sodes.gov.tr adresi üzerinden ulaşılabileceğini dile getiren Yıldız, SODES’e ilişkin bilgilendirme ve eğitim toplantılarının Nisan ayı içerisinde il ve ilçe merkezlerinde yapılacağını konuya ilişkin eğitim takviminin ise Ajans web sitesinde (www.dogaka.gov.tr) yayınlanacağını belirtti.

Yıldız, potansiyel başvuru sahiplerinin ise kamu kurum ve kuruluşlarının il ve ilçe müdürlükleri, il ve ilçe özel idareleri, belediyeler, mahalli idare birlikleri, köylere hizmet götürme birlikleri, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları (TSO, TB, ESO, vb.)  üniversiteler ve sivil toplum kuruluşları (Vakıflar, Dernekler vb.) olduğunu sözlerine ekledi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here