SMA Hastası Nefes Bebek İçin Resim Sergisi!

0
91

Tosyalı; “Sanatçılarımıza Teşekkür Ediyorum”

SMA Hastası Nefes Bebek için, İskenderun Kültür Sarayında resim sergisi açılışı gerçekleştirildi. 45 Sanatçının eserleriyle katılan resim sergisinin açılışını, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı yaptı. Açılışa, Başkan Tosyalı’nın yanı sıra resim sergisine katılan sanatçılar, İskenderun Deniz Ticaret Odası (DTO) Meclis Başkanı Adnan Yener, Vatan Partisi İlçe Başkanı ve yöneticileri ile Sarı Zeybekler Derneği Genel Başkanı Nevzat Kurt da katıldı.

SMA Hastası Nefes Bebek için gerçekleştirilen serginin moderatörlüğünü, Ressam Sibel Çakar yaptı. 45 sanatçının eserleriyle katılım sağladığı sergi, 7-17 Aralık 2021 tarihleri süresince İskenderun Kültür Sarayında ziyaret edilebilecek.

Serginin açılışında konuşan İskenderun Belediye Başkanı Tosyalı, sergiye katılım sağlayan tüm sanatçılara teşekkür ederek, SMA Hastası Nefes Bebeğin sağlığına kavuşması için ellerinden gelen imkânları kullanacaklarını ifade etti. Tosyalı; “SMA Hastası Nefes Bebek için bir araya geldik. 45 değerli sanatçımız, eserleriyle bu sergiye katılıyorlar. Sanatçılarımıza, bu sergiye katkılarından ötürü teşekkür ediyorum. Herkesi de bu resim sergisine katılmaya ve hastamız için katkıda bulunmaya davet ediyorum” dedi.

Kurdele kesiminin ardından katılımcılarla birlikte resim sergisi gezilirken, Belediye Başkanı ile tüm katılanlara ressamların resimleri tanıtıldı.

Devletimizin de Yardımcı Olacağına İnanıyorum

Açılış sonrası bir konuşma yapan Ressam Sibel Çakar ise SMA Hastası Nefes Bebek için herkesin elini taşın altına koymasını ve maddi katkı beklediklerini ifade etti. Birinci serginin Samandağ’da yapıldığını kaydeden Çakar; “Samandağ’daki sergimize 57 sanatçımız katılmıştı. Resimlerin satışını SMA Hastası Nefes Bebek için gerçekleştirdik. Şimdi de İskenderun ilçemizde gerçekleştiriyoruz. Belediye Başkanımıza ve Deniz Ticaret Odası Başkanımıza teşekkür ediyorum. Bizim katkılarımız çorbada tuz ama esas devlet babamıza sesleniyor ve yardım etmelerini istiyoruz. Yardımcı olacaklarına da inanıyorum. Nefes Bebek yerine, sanatçıların geleceği konusunda birlikte olmayı çok isterdim ve mutlu olurdum. Madem başladı, herkesin Nefes Bebek için resim alarak katkıda bulunmalarını istiyorum” diye konuştu.

Sanatçılarımız Ülkemiz İçin Birleştirici Olmuştur…

DTO Meclis Başkanı Adnan Yener de konuşmasında; “Bizler hep SMA hastası bebeklerimiz için yardımcı oluyoruz. Sergiye emek verilerek resimler yapılmış ve hepside güzel resimlerdir. Herkesin katkı vermesini isterim. Belediye Başkanımız katılmış ve destek vermiştir. Umarım bu tür etkinlikler hedefine ulaşır” temennisinde bulundu.

Vatan Partisi İskenderun İlçe Başkanı İbrahim Bedir ise esas olarak bu tür hastaların devlet tarafından sağlığına kavuşturulması gerektiğine işaret ederek; “Sanatçılarımız ülkemiz için birleştirici olmuştur. Bugün bu sergide bunu görüyoruz. Tabi sanatçılar katkı sunuyorlar ama devletin katkı sunması, hastaların iyileştirmesi için gereğini yapmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

Sarı Zeybekler Derneği Genel Başkanı Nevzat Kurt da; “Binden fazla SMA hastası bebek bulunmaktadır. Türkiye’nin her yerinde hastalar için kampanya ve sergiler yapılmaktadır. Bizim gönlümüz bu hastalara devlet sahip çıksın isteriz. Devletten yeterince yardım görmediklerini düşünüyoruz. SMA hastaları için çalışan emek veren herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

Resimlerini SMA hastası bebek için bağış yapan ressamlardan Selda Eğer, Ebru Sabahoğlu, Seher Uysal böyle bir etkinliğe katılmaktan ve bir bebeğin hayata tutunması için yardım etmekten mutlu olduklarını ifade ettiler. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here