Sizlerle Birlikte 71. Yılımızdayız!

0
144

Gazetemiz İskenderun, 23 Temmuz 2017 tarihi itibariyle 70 yılı geride bırakarak, 71. yayın yılına başlamanın haklı gururunu yaşıyor. Bu gururumuzu ve mutluluğumuzu siz değerli okurlarımızla paylaşırken, 71. yayın yılı münasebetiyle gazetemize birçok kutlama mesajları geldi. Başta İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk ve İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil’in mesajı olmak üzere, gazetemiz idarehanesine ulaşan diğer bazı mesajları da sizlerle paylaşıyoruz…

“23.07.1947 tarihinde yayın hayatına başlayarak, 70 yıldır İlçemiz ve çevresinde sosyal, ekonomik ve kültürel gelişmelerin nabzını tutan ve bu yöndeki faaliyetlerini mesleki ilke ve esaslarına uygun bir şekilde gerçekleştirme gayretiyle icra eden, ayrıca güzide İlçemiz İskenderun’da kurulan ilk günlük siyasi gazete olmanın kıvanç ve gururunu taşıyan İskenderun Gazetesi’nin kuruluş yıldönümünü en kalbi duygularımla kutlar, bu günlere gelmesinde emeği geçen tüm yönetici ve çalışanlarını şahsınızda tebrik eder, habere ulaşma ve haberi kamuoyuna ulaştırma çabalarınızda başarılarınızın devamını dilerim.”

Recep Soytürk/İskenderun Kaymakamı

“Basın halkın gözü, sesi, kulağıdır. Doğru, tarafsız, ilkeli habercilik anlayışıyla 23.07.1947 yılından bu yana halkımıza hizmet veren, gazetenize daha nice başarılı yıllar dilerim. Sizi ve İskenderun Gazetesine emeği geçenleri ve tüm çalışanları içtenlikle kutlarım.”

Seyfi Dingil/İskenderun Belediye Başkanı

“İskenderun Gazetesi 71’ci yıldönümüne giriyor. Çağın en dinamik mesleklerinden olan gazetecilik insanlara haber ve bilgi sağlamak gibi çok yönlü bir görev içerir. Basın kurumları da toplumu bilinçlendiren, ülkenin çağdaşlaşma sürecinde büyük rol üstlenen kurumlardır. Gazetenizin de bu bilinç ve anlayış içerisinde, 70 yıldan buyana yapmakta olduğu faydalı ve başarılı hizmetlerinin artarak devam edeceğine yürekten inanıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, gazetenize başarılı ve uzun bir yayın hayatı diler, sevgi ve saygılarımı sunarım.”

Uğur Fırat/İskenderun Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı

“23 Temmuz 1947 tarihinde kurulan kentimizin ilk günlük gazetesi olan İskenderun Gazetesi, 70 yılı tamamlayarak 71. yaşına girdi. Başta gazetenin İmtiyaz Sahibi Rızkullah Terbiyeli olmak üzere bugüne kadar emeği geçenleri kutlar, başarılarının devamını dileriz.”

İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu

“Bir kamu görevi de olan Gazetecilik mesleğini yıllarca aynı çizgide sürdürebilmek büyük bir meziyettir. İskenderun’da görev yaparken birlikte çalışmaktan haz duyduğum İskenderun Gazetesi İmtiyaz Sahibi Rızkullah Terbiyeli’nin şahsında gazeteye tüm emeği geçenleri kutluyor, mutlu yıllar diliyorum.”

Salih Gökalp/İskenderun İlçe Emniyet eski Müdürü

“70. yıldır kesintisiz yayın yapan kentimizin ilk gazetesi İskenderun Gazetesinin yeni yaşını kutluyor, tüm emeği geçenler bundan sonraki yayın hayatında başarılar diliyorum.”

Harika Leyla Yaman/İskenderun Halk Kütüphanesi Müdürü

“Yerelde büyük bir özveriyle gazete ya da dergi çıkarmak başlı başına bir başarı öyküsüdür. Bu öyküde yer alan isimli-isimsiz tüm meslektaşlarımı, Hakk’a yürüyenlere rahmet. Hayatta olanlara sağlıklı ömür diliyorum. Hatay halkına karşı görev ve sorumlulukları yerine getirmek her gazeteciyim diyenin söylemi olabilir ama eylemi değildir. Ne mutlu kalemini satmadan onurlu bir duruş sergileyenlere! Başarılarınızın devamını dilerim.

Mehmet Ali Solak/Gazeteci

Ali ŞANLI/Fenerbahçe Genel Kurul Üyesi

(Haber: Helga TERBİYELİ)