“Sizler Hatay’ı Yok Sayıyorsunuz, Hataylılar da Sizi Yok Sayacak”

0
62

mevlüt dudu açıklama30CHP’li Milletvekili Mevlüt Dudu, Patriotların Hatay’ı Korumadığı Haberleri Üzerine Açıklamalarda Bulundu…

CHP Hatay Milletvekili Av. Mevlüt Dudu, patriotların Hatay’ı korumadığının ortaya çıkması üzerine Başbakan Erdoğan’a sert eleştiriler yöneltti. Başbakan Erdoğan’ın cevaplamasını isteyerek bir önerge veren CHP Milletvekili Dudu; “Türkiye’nin en önemli coğrafyalarından biri ve Ortadoğu ülkelerine açılan kapısı olan Hatay İlini de koruduğu ileri sürülen patriotların yerleştirilmesiyle bölge açık hedef haline gelmiştir. Bu durumunun düzeltilmesi için acilen neler yapmayı planlıyorsunuz?” diye sordu.

Başbakanın BOP Eş Başkanı olarak hareket ettiğini bu nedenle de gözünün ABD’nin çıkarları dışında bir şey görmediğini öne süren Milletvekili Dudu; “Patriotların kapsama alanının da ABD üslerinin olması bu nedenle doğaldır. Çünkü O ne Türkiye’yi ne de Hatay’ı düşünüyor. Bugüne kadar Hatay üzerinde yüzlerce sorun çıktı, AKP ve Başbakan’dan hiçbir ses yok. Suriye krizi Hatay’ı batırdı, Büyükşehir yasası yüzlerce yıldır bir arada yaşayan Hataylıların arasına mezhep duvarları ördü, Termik santraller, taş ve maden ocakları Hatay’ın doğasını yok ediyor ve edecek, yine ses yok. AKP’li yetkilileri anlamakta zorluk çekiyorum.

Hatay’da bir üs var. Şimdi de Kel Dağı’na yeni bir üs kuruyorlar. Kısaca Hatay’ı olası bir savaşta ilk hedef haline getiriyorlar. Biz Hataylılar olarak binlerce yıldır sürdürdüğümüz barış, kardeşlik ve hoşgörü kültürünü sonuna kadar yaşatacağız. Ne savaş istiyoruz, ne de Patriot ve üs istiyoruz. Bunların hiç biri bize gerekmiyor. Biz barış ve huzur istiyoruz. Komşularımızda da bunları istiyoruz.

Başta Başbakan ve AKP’li siyasetçiler Hatay’ı yok sayıyor. Hataylılar da eminim onları yok sayacaktır. Önümüzdeki yıl yapılacak yerel seçimlerde bu insanların Hatay başta olmak üzere tüm Türkiye’de sandığa gömüleceklerine inancım tamdır” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here