Sıcaklıkların Artması Sebze ve Meyve Satıcılarını da Olumsuz Etkiledi

0
1148

sebze-meyve satıcıları1Kentimizde hava sıcaklığının gittikçe artması sebze ve meyve satıcılarını da sıkıntıya soktu. Satış yapamadıklarında dert yanan satıcılar, akşam saatlerine kadar satamadıkları mevsimlik meyveleri çöpe atmak zorunda kaldıklarını ifade ettiler.

Gün boyu dışarıda kalan sebze ve meyvelerin hava sıcaklığından zarar gördüğünü anlatan sebze ve meyve satıcısı Yılmaz Gökkan, meyve fiyatlarında artışın olduğunu söyledi. Bu sezonun en çok satan meyvesinin şeftali ve kiraz olduğunu kaydeden Gökkan, en çok satan sebzenin ise domates ve salatalık olduğunu belirtti.

sebze-meyve satıcısı (8)

Öte yandan, kış ve yaz meyvelerinin kendi mevsimi dışında satılmasının sağlıklı olmadığını işaret eden Gökkan; “Eskiden her şey mevsiminde satılıyordu. Ama şimdi domatesi bile kış mevsiminde görebiliyoruz. Bunların hepsi sağlığa zararlı. Bizler sebze ve meyve satıcıları olarak mevsimlik satışları tercih ediyoruz. Vatandaşlarımıza da bunu öneriyoruz” dedi.

Ramazan Bayramı’nda satışların yok denecek kadar az olduğunu ifade eden Gökkan, ilk defa böyle bir bayram geçirdiğini anlatıp; “Neredeyse hiç satış olmadı. Önceki senelerde arife günlerinde yoğunluktan dolayı müşterilerimiz ile hiç konuşamazken bu bayramda sadece elemanlarımızla muhabbet ettik” diye veryansın da bulundu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here