Sıcaklar Artınca Klima Satışları da Arttı

0
94

klima satışları1Kentimizde hava sıcaklıkları 40 dereceyi geçince klima satışlarında patlama yaşandı. Klimaya rağbet olunca fiyatlarda da %10 civarında artış yaşandığını kaydeden beyaz eşya işletmecisi Mustafa Ekinci tüketiciye göre klima çeşitlerini ve klimaların nasıl kullanılması gerektiğini anlattı.

Son 3 yıldan beri satışların az olduğunu ancak bu sene klima satışlarının arttığını ifade eden Ekinci; “Satışların artmasıyla birlikte fiyatlar da %10 civarında bir artış gösterdi. Klima fiyatları yaklaşık olarak 1000 TL’den başlayıp 4000 TL’ye kadar çıkabiliyor. Enerji tasarruflarına göre de klimaları 3 sınıfa ayırmak mümkündür.  İnventor klimalar enerji tasarrufunu en çok sağlayan klima türüdür. Inventor sınıfı klimalardan sonra ise daha az enerji tasarrufu sağlayan 410 gaz ve 22 gaz sınıfı klimalarda var. Bunların hepsi AA sınıfı klimalardır. AA sınıfı klimalar %40’a varan miktarda elektrikten tasarruf sağlar. Klimayı alan elektriğine katlanacak.  Zaten şu anda AA sınıfı dışında klima satışı yasaktır.

Bir klimanın en az 6 ayda bir temizlenmesi gerekir. Klimalar temizlenmediği takdirde herhangi bir hastalığa yol açabilir. Klima satışlarımız vantilatör satışlarına göre daha fazla. Vantilatör fiyatları 50 TL’den başlayıp 300’e kadar çıkabiliyor. Tüketiciye yönelik ürünleri getirip, satışa sunuyoruz” şeklinde konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here