SHD’den ‘OHAL, Sosyal Haklar ve Seçim’ Konulu Söyleşi

0
242

Sosyal Haklar Derneği İskenderun Temsilcisi Av. Bülent Akbay, dernek başkanları ve 24. dönem milletvekili olan Melda Onur, Hatay Barosu Başkanı Ekrem Dönmez ve Oy ve Ötesi Doğu Akdeniz Bölge Temsilcisi Sinem Şahpaz Yalçınkaya’ın konuşmacı olarak katılacağı “OHAL Sosyal Haklar ve Seçim” konulu söyleşi tertip ettiklerini duyurdu.

Önümüzdeki hafta sonu gerçekleştirilecek söyleyişe tüm İskenderunluları davet eden Akbay; “15 Temmuz darbe girişiminden sonra 20 Temmuz 2016 tarihinde OHAL’in ilan edilişinden bugüne iki yıl geçti. Yasal mevzuattaki bu çok önemli değişikliklerin yanı sıra, OHAL KHK’ları ile herhangi bir yargı kararına gerek duyulmaksızın, kamu çalışanlarına, dernek ve vakıflara, medya kuruluşlarına, şirketlere ve belediyelere yönelik, ihraç, kapatma, mal varlıklarına el koyma ve kayyum atama gibi çeşitli ağır tedbirler uygulandı. Süresi yedi defa uzatılan OHAL süresince yüz binin üzerinde kamu çalışanı için ömür boyu kamu görevinden ihraç kararı verildi. Üniversitelerden, 386’sı Barış için Akademisyenler bildirisine imza verenler olmak üzere, altı bin civarında akademisyen ihraç edildi.

Birçok yayınevi, özel radyo ve televizyon kuruluşları, gazete, dergi kapatıldı. Çalışanların en temel sosyal haklarından olan grevler, yasaklandı. Yurttaşların sosyal hakları kısıtlandı. İlan edildiğinden bu güne kadar binlerce maddeden oluşan onlarca KHK (Kanun Hükmünde Kararname) yayınlandı. Çoğunluğu OHAL’in ilan edilişi nedenleriyle alakalı olmayan bu düzenlemelerle, ekonomi ve sosyal güvenlikten idari yapıya, milli savunma ve iç güvenlikten yargı ve personel rejimine, eğitim ve sağlığa kadar birçok alanda devlet-toplum ilişkilerini yeniden yapılandırmayı amaçlayan değişikliklere gidildi.

18 Nisan’da 2018 tarihinde yedinci kez uzatılan OHAL’de, Türkiye seçime gidiyor. İki yıldır süren OHAL’de seçimler ne kadar sağlıklı yapılabilir, OHAL’de sosyal haklarımız nasıl etkilendi, seçim günü oy atma işlemleri nasıl yapılacak, sandıklar nasıl korunacak vb. soruları, düzenlediğimiz bir söyleşi ile tartıyoruz. Sosyal Haklar Derneği (SHD) İskenderun Temsilciliği olarak, 9 Haziran 2018 Cumartesi tarihinde, saat 15.00’da Yelken Düğün Salonu’nda, dernek başkanımız ve 24. dönem milletvekili olan Melda Onur, Hatay Barosu Başkanı Ekrem Dönmez ve Oy ve Ötesi Doğu Akdeniz Bölge Temsilcisi Sinem Şahpaz Yalçınkaya’ın konuşmacı olarak katılacağı “OHAL Sosyal Haklar ve Seçim” konulu söyleşiye tüm yurttaşlarımızı bekliyoruz” şeklinde açıklamalarda bulundu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here