SHD; “Yapmayın ve Sahilimize Kıymayın”

0
401

sosyal haklar derneği1Bugün Temeli Atılacak Camiye Tepkiler Sürüyor

Sahilde yapılması planlanan ve bugün temeli atılacak olan ‘Sahil Cami’ye tepkisini geçtiğimiz gün yazılı bir açıklama yaparak gösteren Sosyal Haklar Derneği İskenderun Temsilciliği, tepkisini sürdürüyor.

İskenderun sahilinde yapılması düşünülen, Cami’nin yargı kararı beklenmeden inşasına başlanmasını büyük bir talihsizlik olarak gördüklerini kaydeden Sosyal Haklar Derneği İskenderun Temsilciliği; “Önemle ve altını çizerek belirtiyoruz ki Sosyal Haklar Derneği olarak Cami yapımına değil, İskenderun Sahilinin yağmalanmasına tepki gösteriyoruz” dedi.

 Yasaların ve doğanın tahrip edilmesine, umarsızca yağmalanmasına yol açacak herhangi bir yapıya da aynı tepkileri göstereceklerini kaydeden SHD, İskenderun sahilinde yapılması düşünülen bu yapının İskenderun’un ihtiyacından çok İskenderun’daki sosyal barışı bozma düşüncesiyle ve siyasi rant elde etmek maksadıyla yapıldığı kanaatinde olduklarını öne sürdü.

Kentin öncelikli pek çok sorunu olduğunu hatırlatan SHD; “İskenderun’un yolları mantar tarlasıdır. İskenderun’da işsizlik çığ gibi büyümüştür. İskenderun’un elektriği, suyu ve havası kirlidir. İskenderun’da kültürel kuraklık yaşanmaktadır. İskenderun’da toplu ulaşım yoktur. İskenderun’da parklar ve spor tesisleri yetersizdir. İskenderun’da altyapı sorunları çığ gibi büyümektedir. İskenderun’da öğrenci, memur, emekli, kadın ve çocuklar mutsuzdur. İskenderun Belediyesi kentin çöp ve sinek sorununu dahi çözememiştir. İskenderun Belediyesi şeffaf değildir. Yolsuzluklar ve usulsüzlükler herkesin dilindedir. İşte tüm bu sorunlar dururken yoksul insanların kokusundan rahatsız olduğu için aynı camide saf tutmak istemeyen bir avuç ensesi kalın için sahili yağmalayacak bir yapıyı gündeme getirmek sorumsuzluğun ve kurnazlığın resmidir. Bu yapı günahlarınızı örtmeyecek, arttıracaktır” dedi.

Kuyruklu Yalan…

Sahilde ikamet edenlerin herhangi bir cami taleplerinin olmadığını da kaydeden SHD; “İskenderun sahilinin toplam uzunluğu 2.500 metredir. Ulu cami kentin en büyük camisi olup sahil şeridine 150 metre uzaklıktadır.  Şehrin diğer büyük camisi olan Hamidiye cami ise 1000 metre uzaklıkta olup,  yine Meydan cami ve Barbaros cami sahile 500 metre uzaklıktadır. Diğer bir ifadeyle İskenderun sahil şeridinin en uzak yerinde oturan biri en fazla 10 dakikalık yürüyüşle kapasitesi yüksek bir camiye ulaşabilir. Bu sebeple sahil şeridinde oturanların cami ihtiyacı olduğuna dair İskenderun Belediyesi başkanının beyanı kuyruklu bir yalandır. İskenderun sahilinde oturanların bir karış uzunluktaki sahilimizde cami veya herhangi bir ibadethane talebi bulunmamaktadır. İskenderun müftülüğünün bu yöndeki yazısı tamamen ‘minareye kılıf uydurma’ niyetiyle hazırlanmıştır.

İskenderunlu vatandaşların tepkisine kulak verilmeden Cami yapımını ‘Oldu-Bitti’ye getirmeyin. Dini duygularla hareket etmediğinizi biliyoruz. Öyle olsaydı daha birkaç gün önce yıllardır ibadet edilen bir türbenin yıkımını gündeme getirmezdiniz. Yaptığınızın kanunlara açıkça aykırı olduğunu adınız gibi biliyorsunuz. Amacınız ne olursa olsun inci gibi olan bir karış uzunluktaki sahilimize kıymayın. Yanlıştan dönmek erdemdir. Ne doğayı ne de İskenderunluları telafisi imkânsız bir yola sokmayın. En azından dava sonuçlanana kadar yapımını durdurun ki geri dönüşü olmayan bir yola ne kendinizi ne de İskenderun’u sokmayın” değerlendirmesinde bulundu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here