“Sessiz Çığlık”a Yoğun İlgi

0
134

akın bodur1İki yıl önce Reyhanlı’da 53 kişinin hayatını kaybettiği Cumhuriyet tarihinin en büyük terör saldırısıyla ilgili belge fotoğraflardan oluşan “Sessiz Çığlık” isimli fotoğraf kitabı katliamın ikinci yıldönümünde piyasaya çıktı. Olayın ilk anından itibaren yaşananları kare-kare belgeleyen gazeteci yazar Akın Bodur ile gazeteci yazar Erhan Palabıyık’ın kitabının önsözünü, katliam kurbanlarından Fehmi Karaca’nın kızı Gülen Karaca Kırdar yazdı.

İlk günden itibaren olayın peşini bırakmayan yerel gazeteciler Akın Bodur ile Erhan Palabıyık, binlerce kareden oluşan belge fotoğraflardan yola çıkarak Reyhanlı saldırısının fotoğraf albümünü hazırladı. ‘Sessiz Çığlık’ isimli fotoğraf kitabına dönüşen çalışma, Reyhanlı saldırısının ikinci yıldönümünde piyasaya çıktı. Öteki Adam Yayınları’ndan çıkan belgesel kitapta 64 belge fotoğraf yer alıyor. Binlerce kareden oluşan arşivde daha pek çok kare yayınlanmayı hak etse de gazetecilerin o kareleri yayınlamaya vicdanları elvermedi.

Gazeteci-Yazar Akın Bodur’un kaleme aldığı, Suriye Savaşı ile ilgili çıkan ilk belgesel kitap olan “Arada Kalanlar”da Reyhanlı’da bulunan MOBESE kameralarına dikkat çekilmiş, kentteki 72 kameranın görüntüsünün sır olduğu yazılmıştı.  Bodur’un Hatay-Suriye hattındaki tanıklıklarından yola çıkarak kaleme aldığı kitabında saldırı öncesi yaşanan sıra dışı gelişmeler görgü tanıklarının ifadesiyle anlatılmıştı. Bu arada, Gazeteci-Yazar Akın Bodur, daha önce kaleme aldığı Doğan Kitap’tan çıkan “Dört İdam, Bir Tanık” isimli kitabıyla 30 yıl sonra 12 Eylül karanlığına güçlü, sarsıcı ve etkili bir ışık tutmuştu.

akın bodur2

Bodur, Kitap Tanıtımını Sürdürüyor

Gazeteci Akın Bodur, geçtiğimiz günlerde de Evimiz İskenderun Süpürge Derneği’nde okuyucularıyla bir araya gelerek kitabını tanıttı. Gazetecilerin ve siyasilerin yoğun ilgi gösterdiği tanıtımda Gazeteci Yazar Bodur, kitabını imzalayarak okuyucularına hediye etti.