Şer Güçler Boş Durmuyor!

0
210

Bir kıta can çekişirken “IŞİD” ve benzer çetelerinin ortaya çıkması gayet normal. Misak-i Milli topraklarımız üzerinde hak idea eden çapulcular, sözde büyük devletleri arkasına alarak istedikleri gibi at oynatıyorlar. Sözde yeni terimlerle kurdukları “Irak İslam Şam Devleti” (IŞİD) çeteleri, PYD, YPG, (PKK) ellerini kollarını sallayarak, kendi vatan topraklarımız üzerinde akıllarınca her türlü oyunu oynamaktan çekinmiyorlar. Dışarıdan destekli yardımlar anında ellerinde. Mahvolmuş Suriye ve Irak topraklarında kendilerini o toprakların sahibi gibi görüyorlar ve ona göre keyfi hareket ediyorlar.

Konsolosluk çalışanlarını ve özel harekât tim personelini rehin aldıkları o günler hala gündemimizde tazeliğini koruyor. Her türlü kötülüğü yapabilen özelliğe sahip bu acımasız örgütlerin elinden daha çok çekeceğimiz olduğu aşikâr. Kendilerini süper devletlerin korumasında gibi gördüklerinden dolayı bayağı serbestler. Ortadoğu’da çok büyük bir rulet oyununu sergiliyorlar. Bu örgütler hiç boş durmuyor. Bunca cesareti nasıl aldıkları belli olduğundan her an saldırı içindeler!?

Şimdi her şey tam manasıyla anlaşılır vaziyette… Federal Kürdistan hükümeti yine bu örgütlerle gizli oturumlarını yapıyor. Ortadoğu’da bulunan bu emsalsiz hazine çok değerli! “Petrol” ağızlarının suyunu akıtmaya değiyor. Acımasız çete gruplarının şer ilerleyişi sürüyor. Hiç korkmuyor, çekinmiyorlar. Yurdumuz üzerinde sözde elde ettikleri öz yönetim çözüldükçe telaş içerisinde ne yapacaklarını bilmez haldeler. Şuursuzca etrafa saldırıp duruyorlar.

Aybüke Öğretmen onların zevkle şehit ettiği öğretmenlerimizden bir tanesi… Ruhu şad, mekanı cennet olsun. Ona ve şehitlerimize kıyanların elleri ayakları kırılsın. Aynı acıyı onlar fazlasıyla tadar inşallah. Tadıyorlar da zaten… Adalet her zaman haklının yanında! Eninde sonunda yaptıklarının hesabını Türk adaleti önünde verecekler. Bundan asla kaçışları yok. Bu asil vatana ihanet edenler, eninde sonunda darağacında yaşamları son bulacak.

İdam kararı hükümetin gündeminde… Neden geç kalınıyor bilmiyorum. Federal Kürdistan Bölgesinde ‘Barzani’ bize başka dışa başka tavır içinde! Önümüzdeki günlerde referandumları var. Türkiye’ye karşı Kürt devletini kuracaklar. Irak’ın toprak bütünlüğünü alaşağı edip kendi devletlerini kurup oldubittiye getirecekler.

Gerçi ABD ve Rusya bu gelişmelerden haberdarlar. Onlar zaten çok ama çok önceden zaten Kürt devletini kafalarında kurmuşlar. IŞİD çeteleri, ulusal haber kanallarından aldığımız haberlere göre süper devletlere karşı çıkan ülkelerde eylem düzenliyorlar. Demek ki her şey açıklığıyla ortada… Yapan, yaptıran belli!

Bağrımız yanıyor, içimiz kan ağlıyor. Kerkük-Musul ve Suriye’de yaşayan kendi öz be öz vatandaşlarımız şu an itibariyle bir lokma ekmeğe muhtaç. Ramazan ayı onlara kara bir bulut gibi çöktü. Özgürce yaşam hakları bu acımasız örgütler tarafından vahşice gasp ediliyor. İslam devletleri tüm bu olanları sadece seyrediyor ve Amerika ile İngiltere’nin piyonu şeklinde sözde garip tavırdalar.

Sırada Katar var. Katar üzerinde acımasızlıklarını görüyor ve Suriye, Mısır, Libya ve Irak’ın başına gelenler şimdi Katar’ın başına gelecek. Aslında tek amaçları var o da Türkiye’nin parçalanması ve kendi ülke vatandaşlarımız üzerine yapılan ayak oyunları ile parçalamayı hızlandırma palanındalar. İnşallah buna güçleri yetmeyecek. Eski haçlı ordularının yenilgisini böylelikle bizlerden çıkartmaya çalışıyorlar. Tek amaç ve gayeleri bu ama bu ayak oyunları tutmayacak. Onlar nereye tosladıklarının er geç farkına varacaklar.

Fakat ne yazık ki yakınımızda oluşan bu gibi gerçekleri, içimizden bazıları görmüyor, görmek istemiyor. Ortadoğu’daki ülkeler, gün geçtikçe yaşanmaz ülkeler statüsünde. Sanki Nil nehri tersine akıyor. İsrail’in BOP ile ilgili yaptığı çalışmalar şu günlerde küt diye sessizce yerine oturuyor. Bunca karışıklıklara rağmen İsrail’in hiç bir kavga ve münakaşalarda adı geçiyor mu? Geçmiyor çok güzel şekilde saman altında su yürütüyor. Suyu akıtıyor ama kimse bunun farkında değil. İdeali korkunç olan bu devlet çok sessiz ve sakin!

ABD başkanı ilk İsrail devletini ziyaret etti. Acaba neden? Türkiye’nin Güney hudutlarında oluşturulmak istenen KÜRT devleti için çoktan düğmeye basıldı. Amerika ve onun çizgisinde bulunan ülkeler bu işe şimdilik sadece seyirciler. İŞİD-PYD-YPG-PKK birlikteliği onların yaramaz çocukları. Arada bir yaptıkları sözde açıklamalarla, dudak altından yaptıkları kınamalar hiç samimi değil. Sözde yaramaz çocukların kulaklarını çekiyorlar ama gerçek yaptırım yok. Tonlarca silah ve füze terör örgütlerine teslim ediliyor. İsrail devletinin geleceğinin güvenliği açısından bu gibi kargaşalıklar her daim yapılıyor.

Suriye apayrı bir konumda! Arkalarında Amerika, Rusya, İran ve Çin desteği var. Etrafımız çok karışık. Her an her şey olabilir. Kendi durumumuza şükredelim derken, Misak-i Milli hudutlarımız elimizden tamamen gidiyor. Kıvılcımların bize doğru gelmesi artık kaçınılmaz gibi. Ülkeme giriş yapan kaçakların mahareti artıkça artıyor. Bir yanda silah ve uyuşturucu kaçakçılığı, bir yanda kaçak insan sızması hızla ivme kazanıyor. İlgililerin konuyu derinlemesine araştırdığını bildiğim halde sonuçlar tereddüt verici.

Doğu ve Güney Anadolu’muzda emniyet güçlerimizin başarılı operasyonlarıyla uyuşturucu trafiği bir nebze olsun rahatlamış gibi gözükse de onlar yine bulacağı pislikleri buluyor. Türkiye’de bulamaz ise Afganistan, İran gibi devletlerden çok rahat şekilde elde edebilirler.

Peki, ne olacak tüm bu vahşetlerin sonu?.. Hızla yayılan kırgınlığın girdabında döndükçe dönüp duruyoruz Yok arkadaş! Bu işin sonu çok sıkıntılı geliyor bana. Ülkemizin öz değerlerine ulusça sarılmadığımız zaman bunlar üstümüze üşüşecekler. Çok acil şekilde birbirimize kenetlenmeliyiz. Birbirimizden kopmamalıyız.

Binlerce geçici konutlar ve çadırlar Suriyelilere verildi. Allah onlara yardım etsin. Yapacağımızın en alasını yapıyoruz. Gelen kişilerin içerisinde kana susamış olanlar olabilir mi diye tedirginim. Muhakkak içlerinde kan emici soysuzlar var. Urfa, Gaziantep, Kilis, Hatay şu an her yönleriyle tedirgin. Zoru yaşayamayan kolaylığın farkına varmaz. Biz bir milletiz ve tüm yurdumuzun üzerinde gölgeyiz. Ermenistan; Ağrı Dağını Erivan’dan seyrederken, Büyük Ermenistan’ın boş hayalleriyle yaşıyor. Yılan gibi sessizce bizleri birbirine düşürme derdinde… Tıpkı sessizce akan yılan gibiler. Her an sokma tehlikesindeler. Diğer azınlıklar da Ortadoğu’nun karışıklığını fırsat bilip, ülkemizden toprak edinme telaşında!

ŞU ASLA VE ASLA UNUTULMAMALI; Türkiye Cumhuriyeti bir bütündür. Asla bölünmez ve böldürülemez.! Vatanımızın bir karış toprağı kutsalımızdır. Ne size ne de başkalarına verecek bir karış toprağımız yok. Ulu devletin ulu insanlarıyla geçmişte olduğu gibi, gelecekte de iyi geçinmesinin bilinmesi ve asla hataların yapılmaması gerek. Her gün Mısır, Suriye, Kerkük ve Musul’da; diktacılar kendi öz halkımızı katlediyor. Yüzlerce ölü ve yaralı… Sayıları artıkça artıyor. NATO toplantıya çağrılıyor, sonuçta değişen bir şey yok.

Şu günler; Müslümanların ve Türkmenlerin heder olmasını elimiz kolumuz bağlı seyrediyoruz. Gözümüz yaşlı, içimiz nefret dolu. ‘Allah hakkımızda hayırlısı ne ise onu versin’ demekten başka elimizden bir şey gelmiyor. Ama bizlerden yukarısı asla uyumuyor! Büyük bir dünya savaşının pimi Ortadoğu’dan çekilecek sanki. Olayların seyri öyle gibi gözüküyor. Benim görüşüm böyle! İnşallah korkulan olmaz, olursa da onlar bilir!.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here