Sen de Hikayeni Yaz Çocuk

0
251

Arsuz, 12. Füsun Sayek Sağlık ve Kültür Etkinlikleri çerçevesinde “Sen de hikayeni yaz çocuk” adlı öykü atölyesi Dr. İskender Sayek Kültür ve Sanat Evinde gerçekleştirildi. Çok sayıda çocuk ve ebeveynlerinin katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte yazar Nebih Nafile, çocuk gelişiminde masal ve öykünün önemine dikkat çekti.

1984 yılında TÜBİTAK Teşvik Ödülü, 2002 yılında Eczacıbaşı Bilim Ödülü, 2011 yılında Hacettepe Üniversitesi Hizmet Ödülü ve aynı yıl Bayındır Hastaneleri Hizmet Ödülünü alan Prof. Dr. İskender Sayek ve kızı Aylin Sayek Beyazıt’ın da bulunduğu atölye çalışması çocuk yüreklerle gerçekleştirildi. Kendisi gibi çocuk arkadaşlarına kendi yazdığı şiirleri okuyan ve “Kız Çocuğu” türküsünü seslendiren sekiz yaşındaki Cemre Eraslan bol alkış topladı.

Kültür Kentleri Birliği Platformu Hatay Başkanı Nebih Nafile; Sevgili çocuklar, değerli ebeveynler, sıcak bir ağustos sabahında geleceğimizin yarınları olacak çocuklarımızın ellerinden tutup geldiniz. 14 Mart 2006’da İstanbul Tabip Odası tarafından Türkiye tıp ortamına yaptığı katkılardan dolayı Tıp Hizmet Ödülü ile ödüllendirilen ve bugün kendisini etkinliklerle andığımız ve yaşattığımız Türk Tabipleri Birliği Eski Başkanı Dr. Füsun Sayek Ailesi adına hepiniz hoş geldiniz. Albert Enstein’in bir sözünü sizlerle paylaşmak istiyorum. “Eğer çocuklarınızın zeki olmasını istiyorsanız, onlara masal okuyun. Eğer onların daha zeki olmalarını istiyorsanız, daha fazla masal okuyun.” Masal okurken, dinlerken evrensel değerleri öğreniriz. Karşılaşacağınız sorunlarla nasıl baş edeceğinizi öğretir. Sevgili çocuklar, masal sayesinde dinlemeyi öğrenirsiniz. Annenizi, babanızı, öğretmenlerinizi, birbirinizi lütfen dinleyin” diye konuştu.

Her Çocuk Kendi Hikayesini Yazdı

Nebih Nafile, atölye çalışmasına tertemiz çocuk yüreklerle devam etti; “Sevgili çocuklar, birazdan belki çok basit bir hikâyeyi birlikte kurgulayacağız. Ancak, daha çok okuyup, günlük yazmalarınızla her geçen gün kendinizi biraz daha yenileyip daha güzel yazmaya başlayacaksınız. Hepiniz yazabilirsiniz. Kiminiz şiir, kiminiz masal ama okuduğunuz, dinlediğiniz masallarla kendi hayalinizdeki hikayeleri çoğaltacağınızdan emin olabilirsiniz.”

Büyük, küçük tüm katılımcılar gözlerini kapatarak yazar Nebih Nafile’nin yönlendirdiği şekilde kendi hikayelerini kurguladılar. Etkinlik sonunda Koza Yayın yöneticisi Dr. Özgün Karaca’nın yayına hazırlık sürecinde katkıda bulunduğu, Nisan 2018’de Koza Yayın grubundan yayınlanan “Bombili’nin Kedileri” çocuk hikâye kitabını imzalayarak hatıra fotoğrafı çektirdiler.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here