“Şehrimizi Güzelleştirmek Adına Pek Çok Projemiz Var”

0
140

CHP’li A. Adayı Dr. Muhsine Korkmaz Gazetemizi Ziyaret Etti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İskenderun Belediye Başkan Aday Adayı Dr. Muhsine Korkmaz, çalışmaları kapsamında gerçekleştirdiği gazete ziyaretlerine gazetemiz İskenderun ile start verdi.

72 yıllık bir geçmişi olması, şu an yayınlanan en kadim gazete olması ve ilkelerinden ödün vermeden yayın hayatını başarıyla sürdürüyor olmasından ötürü ilk ziyaretini İskenderun Gazetesine gerçekleştirmeyi doğru bulduğunu kaydeden Korkmaz, gazetemizin ilk nüshasını da büyük ilgi ve merakla inceledi.

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Rızkullah Terbiyeli ve Yazı İşleri Müdürümüz İlyas Edip Terbiyeli tarafından karşılanan Korkmaz ve beraberindekiler, sıcak karşılamadan ötürü teşekkürlerini ilettiler.

Ziyarette kendilerini aile ortamında gibi hissettiklerini ifade eden İskenderun Belediye Başkan Aday Adayı Dr. Muhsine Korkmaz, belediye başkanı olması halinde yapacaklarını da ana hatlarıyla özetledi. Korkmaz; “Kentimizdeki en büyük sorunlar Trafik ve Otopark sorunlarıdır. Bu konularla ilgili projelerim var, ileride ayrıntılı olarak açıklayacağım. Şehrimizi, engelliler, yaşlılar ve hastalar için daha yaşanabilir ve konforlu hale getireceğim. Muhtarlarla birlikte hastalarımızı tespit edip, evde bakım üniteleri ve gezici bakım üniteleri oluşturacağız. Bunun hem kalitesini hem sayısını çoğaltacağız. Herkesin kolay ulaşabileceği kreş, anaokulu ve etüt merkezleri de açmak veya açanlara önayak ve yardımcı olmak istiyorum.

Yurt yapımı da özellikle çok üzerinde durduğum bir konu. Kız çocuklarımız öncelikli ancak erkek çocuklarımızı da bu tarikatların elinden kurtarmak istiyorum. Burada üniversiteli gençlerimize, iyi bir ev sahipliği yapmak istiyorum.

İskenderun Limanında gıda tahlil laboratuarı açılmasına da ön ayak olmak istiyorum. Çünkü ihracata giden mallarımız başka illerde tahlil edilip buraya geliyor. Ayrıca deniz ulaşımı, deniz ticareti için de çalışmalar yapacağız. HADO’nun ilçemize büyük bir ticaret olanağı sağlayacağını düşünüyorum.

Tabi bu arada Büyükşehir Belediye Başkanımızın da tekrar kazanmasını canı gönülden istiyorum. Büyükşehir Belediyesini kazanmadığınız anda tek başına ilçeyi kazansanız bile çok bir esprisi olmuyor. Hizmetler aksıyor, ödenek alamıyorsunuz.

Bunların yanında çiftçilere ve tarımla uğraşanlara, marul ve domates fidesi verip belediyenin tarıma desteğini sağlamak istiyorum. Genetiğiyle oynanmamış, doğal, organik tohumlar konusunda da çalışmalarım var. Anguslar, sinekler ve sokakların kirliliği… Bunlar hepsi birbiriyle alakalı şeyler, bunlarla ilgili projelerim var. Sokaklarımız çok kirli, ilaçlama yetersiz, çok fazla sinek var. Bunlarla ilgili de projelerimiz var.

İnsanların gece saatlerinde bile sahilde güvenle dolaşabilmesi için çaba göstereceğiz. Özellikle kadınlarımız, maalesef gündüz bile sahilde rahatlıkla yürüyemiyor, karanlık yüzlü insanlar görüyoruz.

Sanayi Sitemiz yepyeni bir alana taşınıyor, onun altyapısını tamamı ile yapmayı garanti ediyorum. Esnafımızın da arkasında duracağız. Şehirlerarası otogar projemiz var. Şu anki otogarımız bakımsız ve küçük geliyor. Onun da güzelleştirilmesi planlarımız arasında. Etüt ederek, araştırılarak daha iyi bir yere taşınması söz konusu olabilir. Bunlar çok önemli projeler, bunların da mutlaka olması lazım.

Troleybüs projem de var, biraz otantik olsa da kafamda canlandırdığım bir proje. Yani kısacası şehrimizi güzelleştirmek adına pek çok projemiz var. İleriki dönemde detayları ayrıntılı şekilde anlatacağım” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Rızkullah Terbiyeli ve Yazı İşleri Müdürümüz İlyas Edip Terbiyeli de çıktığı yolda Dr. Muhsine Korkmaz’a ve ekibine başarılar dilediler.

Başkan Aday Adayı Korkmaz, ziyaret sonunda gazetemizde yer alan matbaa makinelerini de ilgiyle inceledi. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here