Şehrimizde Plaj Sporu (5)

0
42

Değerli okurlarım, bu makaleyi her yıl değilse bile, sık-sık yayınladığımızı söyleyebilirim. Biraz da kendimizi mecbur hissettiğimizden… Bir yetkilinin gözüne çarpar, insafa gelir ve bu önemli meseleyi kökünden çözümler. Ümit ediyorum öyle olur.

Sıcak mevsimin tam ortasındayız ve bizlere el sallamaya hazırlanıyor. Seneye yine gelecek ama gören canlar sevinsin. “Yediklerimizle değil, yaptıklarımızla anılırız…” Hani, şehrimizde plaj sporu diye söze başladık ya. Aslında olmayan ama olacağına inandığımız bir olgudan söz ediyorum. Sözü buraya getirmişken, Belediye Başkanımız Sayın Seyfi Dingil Beyefendiye her konuda olduğu gibi, bu konuda da inandığımızı ve güvendiğimizi belirtmek isterim.

Şehrimiz yaz mevsiminde hem nemli ve hem de sıcak günler yaşamaktadır. Evlerimizin durumu malum, dışarıda yürü bakalım başına neler geliyor. İnsanların serin bir yer, rahat edeceği bir ortamda birkaç saatini geçirmek istemeleri kadar doğal bir şey olamaz. Ayrıca, plajlar, plaj sporu şehrimizin önemli bir reklamı olacaktır. Yaz sezonunun oldukça uzun sürdüğü şehrimizde, yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olacağı gibi, toprak zenginlik kazanacak ve de esnafın cirosu dörde, beşe katlayacaktır.

Genç kuşak bilmeyebilir ama eskiler çok iyi bilirler. Bir halk plajımız vardı. Öyle ya da böyle kapatılarak askeriyeye devredildi. Resmiyeti yoktu belki ama yine de halkın ilgi odağıydı ve 8-10 kişi ekmek yiyordu. Hatta dışarıdan gelen simitçiler bile yevmiyeyi doğrultup gidiyorlardı.

Arsuz’a doğru isterseniz dolmuşla, dilerseniz arabanızla bir turlayın bakalım neler göreceksiniz. Sizlere yıllardan beri gördüklerimi anlatayım… Güneş tepede, sıcaklık kırk derece, yüzlerce araba park etmiş ve en önemlisi denizin içi insan kaynıyor. Çoğu genç ve çocuk… Oraların hiçbir önlemi yok. Bu yörenin insanı zayiat vere-vere serinlemeye çalışıyor.

Vergi rekortmenleri bizde, plaketli iş adamları bizde, bütün bunlara rağmen bir plajımız yok. Plaj yapılırsa kimseye bağışlanmayacak. Adam gibi bir adama kiraya verilecek. Kendini iki sezonda amorti eder. Verilen hizmetler boşa gitmez. Sosyal ve medeni halkımız yapılan iyilikleri unutmaz. Yetkililer bu konuya eğilseler, çok hayırlı iş yapmış olurlar. İmkanları halka indirmekte, onların mutlu olmalarını sağlamakta yarar vardır. Sahillerimiz uzaktan fark edilen mekanlar haline getirilmelidir. Bu görev hepimize aittir. Kefenin cebi yoktur.

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here