Şehitlerimiz Anılacak

0
38

şehitler anma118 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle yarın saat 09.30’da İskenderun Belediye Kültür Sarayında tören düzenlenecek. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayacak olan anma programında sırasıyla açılış konuşması, günün anlam ve önemini belirten konuşma, ödül töreni ve ‘Çanakkale Ruhu’ isimli tiyatro gösterisi yapılacak.

Buradaki törenin ardından İskenderun Asri Mezarlığında bulunan Şehitlik’te çelenk sunma töreni gerçekleştirilecek. Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma dolayısıyla ayrıca ortaöğretim kurumları arasında “Çanakkale Ruhu” konulu kompozisyon, şiir ve resim yarışması, düzenlenirken, Şehit Ahmet Tor Kışlası’nda Fidanlık Alanı da ziyaret edilecek.

Yine yarın ikindi namazını müteakip Merkez Kaptan Paşa Camii’nde Mevlid-i Şerif Okutulacak ve saat 14.30’da Deniz Üs Komutanlığı tarafından MKÜ Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuarı’nda Oratoryo Sunumu gerçekleştirilecek. Çarşamba günü de Şehit ve Gazi çocukları makam ziyaretleri gerçekleştirecek.

Mehmetçiklerimiz ‘Çanakkale Geçilmez’ Dedirtmişlerdir

İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla yazılı bir mesaj yayınladı.

Çanakkale Zaferinin, Mehmetçiklerimizin ve yüce milletimizin vatan ve millet sevgisinin ölümsüzlük anıtı olduğunun altını çizen Kaymakam Özyiğit; “18 Mart 1915 tarihinde Çanakkale’de kutsal değerleri uğruna, tüm olumsuzluklara karşı inanılmaz bir şekilde canı pahasına çarpışan kahraman ordumuz ile yüce milletimiz, kara ve deniz savaşlarında düşman kuvvetlerine “Çanakkale Geçilmez” dedirterek, hür ve bağımsız yaşama kararlılığını dünyaya ilan edip, vatan ve bayrağına sahip çıkmıştır. Aziz Şehitlerimiz, tarihin her döneminde gösterdiğiniz eşsiz kahramanlıklar, tarihe altın harflerle yazdırdığınız destanlar, hürriyet ve istiklal uğruna sergilediğiniz ulvi ruh örnekleri, bizler için her zaman gurur ve onur kaynağı olmuştur.

Bu duygu ve düşüncelerle, Çanakkale Deniz Zaferi’nin 99’uncu yıldönümünü kutluyor, 18 Mart Şehitleri Anma Günü münasebetiyle de; Bu toprakları bize mukaddes bir vatan kılan, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyorum” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here