Şehit Uzman Çavuş Yetkin Erşan Alt Geçidi Payaslıların Hizmetine Açıldı

0
463

Başkan Savaş; “Hatay Halkına Hizmet Etmeye Geldik”

Payas’ta Hatay Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından yaptırılan demiryolu alt geçidinin açılışı geçtiğimiz hafta sonu törenle yapıldı. 420 metre uzunluğunda 4 şeritli yapılan alt geçide Şehit Uzman Çavuş Yetkin Erşan’ın adı verildi.

Açılış törenine Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, HBB Genel Sekreteri Prof. Dr. Mehmet Maden, HBB Su ve Kanalizasyon İşleri (HATSU) Genel Müdürü Mehmet Çaparali, HBB Genel Sekreter Yardımcısı Sait Günal, HBB Özel Kalem Müdürü Ceyhun Cevrioğlu, HBB Fen İşleri Daire Başkanı Nihat Tazearslan, HBB Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Ahmet Dolğun, HBB Muhtarlar Daire Başkanı Durmuş Yıldırım, Payas Eski Belediye Başkanı Öztürk Çolak, CHP İskenderun İlçe BAşkanı Yusuf MAnsuroğlu ve yönetimi, CHP Belen İlçe BAşkanı Fevzi Yüksel, CHP Payas İlçe Başkanı Rafet Özkaya, HBB Bölge sorumluları, Payas halkı ile şehit Erşan’ın anne ve babası katıldı.

Karacami Mahallesinde D-817 karayolu ile ilçenin tarihi mekânlarını ve sahil bandını birbirine bağlayan Şehit Jandarma Uzman Çavuş Yetkin Erşan’ın adının verildiği demiryolu alt geçidinin açılış töreninde ilk olarak söz alan HBB Fen İşleri Daire Başkanı Nihat Tazearslan geçit hakkında teknik bilgiler verdi. Alt geçidin 420 metre ve 4 şeritli olduğunu ifade eden Tazearslan; “Kurumumuza maliyeti 4 milyon 200 bin lira olmuştur. Alt geçidin çevresindeki 5 km’lik alanda peyzaj çalışması yapılmıştır. Payas’ta 22 km sathi kaplama, 14.2 km beton asfalt, 2 adet menfez, şu ana kadar 80 bin metrekare parke imalatı gerçekleştirdik. 8 adet mezarlığın çevre düzenlemesini gerçekleştirdik. Atatürk Caddesi kaldırım çalışmalarını tamamladık. 7 adet okulun onarımını yaptık. Payas Sanayi Sitesi’nin asfalt ihalesini gerçekleştirdik. Çevre Koruma Daire Başkanlığımız Payas sahilini 3 yıldır düzenli olarak temizliyor. Hatsu tarafından Payas İsale Hattı ve Şebeke Anaboru Yenileme inşaatı işi gerçekleştirilmiş olup 1 milyon 50 bin liraya mal olmuştur. Bu kapsamda 1480 metre içmesuyu borusu yenilenmiştir. 4500 metre kanalizasyon ve yağmur suyu hattı imalatı gerçekleştirilmiştir. Şu ana kadar toplamda 13 bin metre içmesuyu şebekesi döşenmiştir. İlçe genelinde 2592 kanalizasyon ve 6473 arıza onarımı yapılarak vatandaşlarımızın sıkıntıları giderilmiştir” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Daha sonra söz alan Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş da, ‘her mevki ve makamdaki insanın ülkesine şehrine ve insanlarına karşı sorumluluklarını yerine getirmesi gerekir’ düsturuyla hareket ettiklerini söyledi.

Halkın kendilerine olan güvenini boşa çıkarmamak için kul hakkı yemeden insanlarımıza, ibadet niyetiyle hizmet ettiklerini kaydeden Savaş; “O dönemde seçimlerde halkın iradesini daha görmeden bu şehrin en önemli kavşak noktalarından birini yıkan halkın ulaşımını sıkıntıya sokan kendilerini bu şehrin sahibi zanneden eski milletvekilliği ve bakanlık yapmış bu kişilere yıllarca hiç dur diyen olmadı. Biz zor şartlar altında bu şehrin sahibi oldukları zannedenlerin karşısına çıktık. 30 Mart akşamı Allah bize nasip etti. Yıkmaya, kırmaya, insanları ezmeye gelmedik.

Hatay halkına hizmet etmeye geldik. Bir gün hizmet edemeyecek duruma gelirsek sizin önünüzde başımızı eğecek duruma gelirsek Allahaısmarladık demesini biliriz. Antakya Belediye Başkanlığında da, Büyükşehirde de önce belediye başkanlığı sonra devlet adamı kimliğimle en son olarak da siyasetçi kimliğimle Hatay’a bakmaya çalıştık. Bu coğrafyada her gün siyasetle yatıp kalkmak demek önce Hatay’a sıkıntı çektirmektir sonra da Türkiye Cumhuriyeti’ne zarar vermektir. O dönemde başımıza talihsiz bir olay geldi ve bir kardeşimiz şehit oldu. O gün hemşerilerimize söz verdik Payas halkı kabul ederse buraya bu kardeşimizin adını vereceğiz. Sizin de isteğiniz ve bizim de söz verdiğimiz gibi bu köprüye Şehit Uzman Çavuş Yetkin Erşan adını verdik. Payas’ımıza hayırlı olmasını dilerim” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Şehit Jandarma Uzman Çavuş Yetkin Erşan’ın adının verildiği demiryolu alt geçidinin açılış kurdelesini, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, şehit Erşan’ın anne ve babası ile birlikte kesti. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here