Şehit Çavuş Ekiz, Gözyaşlarıyla Son Yolculuğuna Uğurlandı

0
184

Yaklaşık bir ay önce Türk Silahlı Kuvvetlerimiz tarafından başlatılan ve başarıyla sürdürülen Zeytin Dalı Harekatı sırasında terör örgütü mensuplarıyla çıkan çatışmada şehit olan Piyade Uzman Çavuş Oğuzcan Ekiz memleketi Erzin’de son yolculuğuna uğurlandı.

Erzin ilçesi Mahmutlu Mahallesindeki Mülümün Mezarlığında düzenlenen cenaze törenine, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Hatay Valisi Erdal Ata, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Ak Parti Hatay Milletvekilleri Orhan Karasayar, Adem Yeşildal, Fevzi Şanverdi, Bayram Türkoğlu, CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, MHP Hatay Milletvekili Necmettin Ahrazoğlu, 39. Mknz Tugay Komutanı Tuğgeneral Tevfik Erkan Olgay, İskenderun Deniz Üs Komutanı Albay Aykar Tekin, HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, Vali Yardımcıları Orhan Mardinli, Nursal Çakıroğlu, Aydın Tetikoğlu, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Uğur Ertekin, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, diğer ilçe Kaymakamları ve ilçe belediye başkanları, siyasi parti il başkanları, şehidin ailesi ve yakınları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Baba evinde helallik alınmasının ardından Mülümün Mezarlığına getirilen şehidin naşı, burada İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından gözyaşları ve okunan dualar eşliğinde toprağa verildi. Defin merasimi sonrasında Şehit Ekiz’in naaşının sarılı olduğu Türk Bayrağı, Bakan Fakıbaba tarafından şehidin babasına verildi.

31 Şehit Verdik

Öte yandan, Türk Silahlı Kuvvetleri’nden Afrin harekâtıyla ilgili yapılan açıklamada; “Zeytin Dalı Harekatı kapsamında terör örgütü mensupları ile girilen çatışmalarda Türk Silahlı Kuvvetleri’nden bugüne kadar 31 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 143 kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır. Yaralılardan birisi hariç hayati tehlikesi olan bulunmamaktadır” denildi. (Haber: İlyas Edip TEBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here