Şehit Ateşi Bu Kez Samandağ’a Düştü

0
392

Suriye’nin İdlip şehrinden yine acı haber geldi. Açıklamalarda 2 askerimizin şehit olduğu belirtilirken, bu askerlerden birisinin Hatay Samandağ’dan Teğmen Ali Emre Fırıncıoğulları olduğu öğrenildi.

İdlib’de çatışmaların önlenmesi maksadıyla bölgeye takviye olarak gönderilen Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarına, Esad rejimi unsurları tarafından önceki gün hain hava saldırısı gerçekleştirildi. Saldırıda 2 asker şehit olurken, 5 asker de yaralandı. Suriye’nin İdlip şehrinde, gerçekleştirilen hava saldırısı sonunda şehit olan 24 yaşındaki Teğmen Ali Emre Fırıncıoğulları’nın memleketi Samandağ ilçesindeki baba evine acı haber ulaştı.

Baba Acılı Haberi İzmir’de Öğrendi

Samandağlı Teğmen Ali Emre Fırıncıoğulları’nın, şehit haberi tüm yurdu olduğu gibi Hatay’ı da derin bir yasa boğdu. Şehit olan askerlerden Tankçı Teğmen Ali Emre Fırıncıoğulları’nın şehadet haberi, Torbalı Kaymakamı Ercan Öter ve askeri yetkililer tarafından Torbalı ilçesi Ayrancılar Fevzi Çakmak Mahallesi’nde bulunan kardeşini ziyarete gelen baba Remzi Fırıncıoğulları’na verildi.

Acı haberi duyan şehidin yakınları gözyaşlarına boğulurken, bina önünde 112 Acil Sağlık ekipleri de hazır bulunduruldu. Şehit Fırıncıoğulları’nın amcasının bulunduğu eve ve sokağına Türk bayrakları asıldı. Şehidin ailesinin Narlıdere ilçesinde ikamet ettiği, baba Remzi Fırıncıoğulları’nın ziyaret için ağabeyine geldiği anne Münteha Fırıncıoğulları’nın ise Bursa’da bulunduğu belirtildi.

Bugün Toprağa Verilecek

Bekar olan Şehit Tankçı Teğmen Ali Emre Fırıncıoğulları’nın cenazesinin, memleketi Samandağ ilçesinde 22 Şubat 2020 Cumartesi günü (bugün) 15.30’da Çiğdede Asri Mezarlığında defnedileceği açıklandı.

Diğer Şehidimiz Gaziantep’ten

Saldırıda şehit düşen 25 yaşındaki tankçı Sözleşmeli Er Mustafa Ertürk’ün de Gaziantep’te baba evine acı haber ulaştı. Askeri yetkililerden oğlunun şehit düştüğü haberini alan anne Hatice ve baba Osman Ertürk, gözyaşlarına boğuldu. İstiklal Mahallesi’ndeki şehit evinin önüne taziye çadırı kurulurken, Ertürk’ün şehit düştüğü haberini alan yakınları şehit evine akın etti. Şehit Ertürk’ün cenazesi, dün sabah saatlerinde Hatay Havaalanında düzenlenen törenin ardından Gaziantep’e gönderildi. Şehidin cenazesinin memleketinde düzenlenecek törenin ardından defnedileceği öğrenildi.

Şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve sevenlerine başsağlığı, yaralılara de acil şifalar dileriz. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here