Şefkatevi’nde ‘İki Nesil Bir Arada Bağlama Konseri’ Düzenlendi

0
95

bld-yaşlılarevi1İskenderun Belediyesi Yaşlılar Şefkatevi’nde, ‘İki nesil bir arada bağlama konseri’ düzenlendi. Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek’in de katıldığı konserde, müzik eğitmeni Zeki Altıparmak ve öğrencileri, bağlama konseri verdi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla, çocuk müzisyenler, Belediye Başkanı Yusuf Civelek ve katılımcılarla birlikte pasta kesti.

Bağlama konseri veren öğrencilerin üç yılda bugünkü duruma geldiğini söyleyen Müzik eğitmeni Zeki Altıparmak, amacının cumhuriyet çocuklarına kültürümüzü yaşatmak olduğunu vurgulayarak; “Bizden sonra da kültürümüz sürsün istedim. İnsanın kendi yeteneğini, bilgi ve becerisiyle gelecek nesillere aktarması lazım. Tek hedefim budur. Benim eserim bunlar olacak. Bunlar üç yılın emeğidir” diye konuştu.

Sözlerine, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlayarak başlayan Belediye Başkanı Yusuf Civelek, farklı dili konuşan insanları bir araya getiren müziğin evrensel olduğunu söyleyerek; “Dünyada evrensel tek dil müziktir. Müzik genç ve yaşlımızın ortak dili. Nesiller arasında kuşak farkı da oluyor. Gençler ve yaşlı nesil birbirini anlamıyor. Kültür farkı olmaya başladı. Müzik ortak kültürümüzü de tazeliyor. Burada bir güneyden bir kuzeyden türküler söylendi. Türkiye’yi dolaştırdınız bize. Kültürümüzü yaşatan müziktir” dedi.

Çocuklara bağlama eğitimi veren müzik eğitmeni Zeki Altıparmak’a teşekkür eden Belediye Başkanı Civelek; “Müzik insanların birbirini anlamasına yardımcı oluyor. Nesiller arasında kopukluğu gideriyor.  Kültürümüzü gelecek nesillere taşımamıza katkı sağlıyor. Enstrüman çalmak bir meslek kadar, bir lisan kadar önemlidir” şeklinde konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here