Seçim Sonucu; Sağduyu Kazandı

0
155

31 Mart Yerel Yönetim seçimlerini geride bıraktık. 31 Mart öncesi yaşanan seçim propagandalarını hepimiz unuttuk. Şimdi birlik ve beraberlik zamanı! Tüm siyasi partilerin aday adayları, İskenderun’un geleceği için öyle renkli söylemler yaptı ki… Bazen onların bu memleket sevdalıklarından dolayı bir vatandaş olarak gurur duydum. Her ne kadar seçim öncesi bazı aday adayları, aday olarak belirlenen kişiyle ‘fikir ayrılığından’ kırıklık yaşasa da sonuçlar etkiyi ve tepkiyi değiştirmedi.

MHP ve sağ kesimin oylarıyla üç dönem İskenderun Belediye Başkanlığı yapmış Mete Aslan, Ak Parti adayı karşısında nasıl bir strateji izlenir çalışmasıyla nedendir bilmem gündeme geldi. CHP ile çok derin çalışmalar yapıldı. Mete Aslan’ın CHP’den adaylığı gündemdeyken, CHP Hatay il ve İskenderun ilçe yönetimi bu birlikteliğe karşı çıktı. Durum böyle olunca Mete Aslan ve tarafları derhal ‘B’ Planını devreye soktu ve Demokrat Partiden İskenderun Belediye Başkan adayı oldu. Çok şeyler söyledi ve söylendi… Şimdi artık hepsi unutuldu.

Diğer yandan İskenderun Millet İttifakı adayı Yılmaz Şahutoğlu gönülden ve zerre kadar art niyet taşımadan seçim kulvarında, CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin ve üst düzey kurmaylar ve tabanın en alt kademesine varıncaya dek kazanmak için sonuna kadar canla başla mücadele ettiler.

Mete Aslan İskenderun’un ekolü olmuş bir kişi. Onun ilerlemiş yaşı çoğu genç siyasilere önder olması gerekirken, yorgun hali ile onu belli bir ortamın içerisine çektiler. Ona kucak açanların çoğu onu gönülden seven kişilerdi.

İskenderun Cumhur İttifakı adayı Fatih Tosyalı İskenderun’da kazanmak adına çalmadık kapı, konuşmadığı, selamlaşmadığı gönül bırakmadı. Özellikle Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın ikinci kez Hatay’a gelmesi İskenderun ve Belen’de konuşmalar yapması seçmen kitlesinde etkili oldu. Ak parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel ve MHP Hatay Milletvekili Lütfü Kaşıkçı muhteşem ikili olarak, Hataylıların gönlünde taht kurdular. İnanıyorum ki bundan sonra bölgemizin kalkınmasında önderlik yapacaklar.

Şimdi İskenderun’a hizmet zamanı! Fatih Tosyalı memleketimize hayırlı olsun.

Diğer yandan, Belen ilçemize takdir edilen Cumhur İttifakı adayı İbrahim Gül’ün adaylığı tıpkı İskenderun gibi aday adayları arasında ilk önceleri şaşkınlık yarattı. Çok dedikodular yapıldı. Duydum üzüldüm. Hâlbuki Belen tarihi boyunca bir tarafta unutulmuş serhat şehrimiz. İki dağ arasına sıkışmış nefes alamayan köy görünümünde olan bu tarihi şehrimize, devletin güçlü elleri lazım geldiğini defalarca anlattım. Sonunda orada da sağ duyu hakim oldu.

Millet ittifakı adayı Hayri Yüksel medeni şekilde ekibiyle birlikte her türlü çabayı gösterdi. Kalpler kırılmadı, dostluklar kazandı. Belen’de sağduyu kazandı ve İbrahim Gül Belen Belediye başkanı oldu. Belen’e vereceği hizmetlerle karşı tarafın gönlünü alacağını biliyor onu candan tebrik ediyorum.

Koca bir seçim dönemi arkada kaldı. Bugünden sonra tüm vatandaşlar kime oy vermişse vermiş o geçmişte kalmış. Özellikle Hatay ilimize yeni sayfalar açılmış. Büyükşehir Belediye Başkanlığını yeniden kazanan Lütfü Savaş ile daha birliktelik dolu hizmetlerin yapılacağına gönülden inanıyorum. Lütfü Savaş’ı tebrik ediyorum. Bölgemize yapılacak olan her yatırım bizlere yarınları çağrıştıracaktır.

İskenderun-Belen-Arsuz üçgeni, çok yakın zamanda birleşimlerin hizmetiyle yerli yabancı konuklarımızın ilgisini çekecektir. Siyaset, zamanında yapılınca güzellik kazanır. Zamanı geçtikten sonra herkesi birbirine yakınlaştırır. Artık birbirimize yakınlaşma zamanındayız. Sahillerimiz, Bağ ve Bahçelerimiz, Sanayimiz, Tarlalarımız bizlere derinden bakıyor, onların bize baktığı gibi bizde onlara aynı göz ile baktığımızda, sorunlar çözülmüş demektir.

Yaşasın dostluğumuz. Yaşasın kardeşliğimiz. Yaşasın sağduyu!